Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Podzim přináší řadu typických ingrediencí, které jsou skvělou příležitostí vyzkoušet v kuchyni nové kombinace. Uvařte si třeba oblíbenou dýňovou polévku v trochu jiné a méně tradiční podobě.
20.09.2019
Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
  • loupaná červená čočka PROBIO 200 g
  • cibule 1 kus
  • olivový olej 4 lžíce
  • dýně hokkaido 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • kmín 3 lžičky
  • koriandr 2 lžičky
  • kurkuma 1,5 lžičky
  • mleté chilli 1/2 lžičky
  • dobrý bujón 1 kostka
  • mořská sůl

Postup

  1. Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou a nechte odkapat.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut.
  3. Mezitím omyjte dýni, rozkrojte ji napůl, lžící vydlabejte semínka a dužninu i s kůrou nakrájejte na kostky.
  4. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
  5. Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem.

TIP: Polévku můžete podávat posypanou nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo ozdobenou lžící zakysané smetany.

Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou
Autor: probio.cz Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou
Hokaido je poměrně malá a krásně oranžová

Znáte hokaido? Tuhle dýni si zamilujete!

Reklama