Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Polentový quiche se špenátem, parmazánem a kozím sýrem
Ať už plánujete rychlou večeři pro rodinu nebo chcete překvapit návštěvu něčím netradičním, po voňavém a zdravém slaném koláči zvaném quiche se jistě jen zapráší!
8 porcí
Doba přípravy do 10 minut
- mléko 250 ml
- instantní polenta 1/2 hrnku
- máslo 30 g + na vymazání formy
- parmazán 10 g
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý špenát 150 g
- malá červená cibule 1 kus
- vejce 6 kusů
- smetana 125 ml
- kozí sýr 70 g
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu o průměru cca 20 cm lehce vymažte máslem. Dno můžete navíc i vyložit pečicím papírem.
- Do hrnce nalijte 250 ml vody, přilejte mléko a přiveďte k varu. Postupně přisypávejte polentu a promíchávejte, aby se nedělaly hrudky. Snižte plamen a vařečkou míchejte dalších 5 minut. Sejměte z ohně a do horké polenty vmíchejte máslo, parmazán a podle chuti osolte a opepřete.
- Poté polentu přendejte do formy, rozetřete ji až k okrajům a rozložte na ni listy špenátu a kousky cibule.
- Vajíčka rozšlehejte ve smetaně, osolte a směsí přelijte základ koláče.
- Navrch rozdrobte kozí sýr, koláč dejte do vyhřáté trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.
Polenta je kaše, která se tradičně připravuje z kukuřičné mouky nebo krupice, vody a soli. Abyste mouku zbavili trpké chuti, nejdříve ji spařte a pak vsypte do vařící osolené vody (na 250 g kukuřičné mouky připadá 1 l vody) a pořádně míchejte. Jakmile se voda vyvaří a kaše se odděluje od stěny hrnce, je polenta hotová. Protože je ale tento postup zdlouhavý (kaše se vaří téměř hodinu), vyrábí se polenta i v instantní podobě, jejíž příprava trvá pár minut.