Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Polentový quiche se špenátem, parmazánem a kozím sýrem

Ať už plánujete rychlou večeři pro rodinu nebo chcete překvapit návštěvu něčím netradičním, po voňavém a zdravém slaném koláči zvaném quiche se jistě jen zapráší!
04.01.2019
Polentový quiche se špenátem, parmazánem a kozím sýrem
8 porcí
Doba přípravy do 10 minut
  • mléko 250 ml
  • instantní polenta 1/2 hrnku
  • máslo 30 g + na vymazání formy
  • parmazán 10 g
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvý špenát 150 g
  • malá červená cibule 1 kus
  • vejce 6 kusů
  • smetana 125 ml
  • kozí sýr 70 g

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu o průměru cca 20 cm lehce vymažte máslem. Dno můžete navíc i vyložit pečicím papírem.
  2. Do hrnce nalijte 250 ml vody, přilejte mléko a přiveďte k varu. Postupně přisypávejte polentu a promíchávejte, aby se nedělaly hrudky. Snižte plamen a vařečkou míchejte dalších 5 minut. Sejměte z ohně a do horké polenty vmíchejte máslo, parmazán a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Poté polentu přendejte do formy, rozetřete ji až k okrajům a rozložte na ni listy špenátu a kousky cibule.
  4. Vajíčka rozšlehejte ve smetaně, osolte a směsí přelijte základ koláče.
  5. Navrch rozdrobte kozí sýr, koláč dejte do vyhřáté trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.
Polenta je kaše, která se tradičně připravuje z kukuřičné mouky nebo krupice, vody a soli. Abyste mouku zbavili trpké chuti, nejdříve ji spařte a pak vsypte do vařící osolené vody (na 250 g kukuřičné mouky připadá 1 l vody) a pořádně míchejte. Jakmile se voda vyvaří a kaše se odděluje od stěny hrnce, je polenta hotová.  Protože je ale tento postup zdlouhavý (kaše se vaří téměř hodinu), vyrábí se polenta i v instantní podobě, jejíž příprava trvá pár minut. 
Související témata: quiche
Reklama