Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou

Zemáky, erteple, zemská jablka, grule, okroše nebo bandury. To všechno jsou v různých nářečích brambory, které jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jsou lehce stravitelné, neobsahují tuk a téměř žádné bílkoviny. Jsou také levným a přitom bohatým zdrojem vitamínu C a z minerálních látek pak zejména draslíku a hořčíku. Můžeme je navíc zpracovávat mnoha způsoby, třeba je upéct ve slupce a podávat s ochuceným tvarohem a hromadou grilované zeleniny. Takhle staročeská klasika je velmi chutná a její příprava nezabere příliš času. Kopr navíc podporuje trávení a má antibakteriální účinky.
05.07.2019
Selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou
Doba přípravy do 1 hodiny

TIP: Tento recept si žádá opravdu kvalitní tvaroh. Jaký vybrat? Vyzkoušejte třeba farmářský tvaroh od Jaroslava Auského, BIO ovčí tvaroh tučný od Jany Rosenbaumové nebo BIO tvaroh z Ekofarmy Javorník.

  • nové brambory 1 kg
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • nasekaný čerstvý kopr 2 hrsti
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • cuketa 1 kus
  • ředkvičky 1 svazek
  • lahůdková cibulka 1 svazek
  • olivový olej

Postup

  1. Omyté nové brambory ve slupce promíchejte v míse s olivovým olejem, solí a pepřem, rozložte je na plech s papírem na pečení, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte zhruba 40 minut.
  2. Na dip smíchejte v misce tvaroh s posekaným koprem a ochuťte solí a pepřem.
  3. Osolenou a opepřenou cuketu nakrájenou na plátky ogrilujte společně s rozpůlenými ředkvičkami a lahůdkovou cibulkou. Ředkvičkové listy si můžete nechat, smíchat je s olivovým olejem, solí a pepřem a udělat si lehký salát. 
  4. Pečené brambory servírujte společně s grilovanou zeleninou a koprovým dipem.
Selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou 1
Autor: akademiekvality.cz Selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou 1
Voňavá zelenina, jak ji dělají Francouzi

Hledáte superjednoduchý recept plný zeleniny? Zkuste letní tian!

 

Grilovaná zeleninka

I vegetariáni mohou grilovat

Reklama