Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Velikonoční vaječná tlačenka
Vyzkoušejte si recept na tradiční velikonoční tlačenku v moderním podání od šéfkuchaře restaurace Potrefená Husa v Pardubicích Petra Břenka.
4 porce
Doba přípravy do 1 hodiny
- vařená vejce 6 kusů
- karotka 200 g
- mražený hrášek 150 g
- sterilovaná kapie 100 g
- šunka nebo měkký salám 150 g
- bílá cibule 150 g
- kyselé okurky 100 g
- majonéza 3–4 lžíce
- hořčice 2 lžíce
- zakysaná smetana 1 lžíce
- želatina na vaječnou tlačenku 1 sáček
- mletý pepř
- sůl
Postup
- Karotku nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody, potom přidáme mražený hrášek, povaříme, vyjmeme stranou a necháme chladnout. Vývar necháme na další použití.
- Nakrájíme si kyselou okurku, cibuli, kapii, šunku a vejce na kostičky. Přidáme uvařenou karotku s hráškem, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici.
- Želatinu si necháme nabobtnat v 360 ml studené vody a zahřátím necháme rozpustit, nevaříme.
- Smícháme rozpuštěnou želatinu s připravenou směsí a trochou rozvaru z karotky. Dochutíme pepřem a solí, nalijeme do formy na tlačenku a necháme v lednici ztuhnout.
Potrefená Husa Pardubice je součástí sítě restaurací #together. Pod vedením manažera Daniela Matyáše a šéfkuchaře Petra Břenka její kuchařský tým od pondělí do neděle připravuje a od 11 do 15 hod. servíruje polední menu z čerstvých a kvalitních surovin, se sycenou limonádou zdarma.
Stálou nabídku restaurace doplňují tematické gastroakce. Díky spolupráci se šéfkuchaři z dalších restaurací #together nabízí restaurace například speciality z mušlí, vybrané recepty z chobotnic a kalamárů, vánoční šneky nebo čerstvé ústřice.