zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Velikonoční vaječná tlačenka

Velikonoční vaječná tlačenka

Vyzkoušejte si recept na tradiční velikonoční tlačenku v moderním podání od šéfkuchaře restaurace Potrefená Husa v Pardubicích Petra Břenka.

reklama

4 porce
Doba přípravy do 1 hodiny
  • vařená vejce 6 kusů
  • karotka 200 g
  • mražený hrášek 150 g
  • sterilovaná kapie 100 g
  • šunka nebo měkký salám 150 g
  • bílá cibule 150 g
  • kyselé okurky 100 g
  • majonéza 3–4 lžíce
  • hořčice 2 lžíce
  • zakysaná smetana 1 lžíce
  • želatina na vaječnou tlačenku 1 sáček
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Karotku nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody, potom přidáme mražený hrášek, povaříme, vyjmeme stranou a necháme chladnout. Vývar necháme na další použití.
  2. Nakrájíme si kyselou okurku, cibuli, kapii, šunku a vejce na kostičky. Přidáme uvařenou karotku s hráškem, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici. 
  3. Želatinu si necháme nabobtnat v 360 ml studené vody a zahřátím necháme rozpustit, nevaříme. 
  4. Smícháme rozpuštěnou želatinu s připravenou směsí a trochou rozvaru z karotky. Dochutíme pepřem a solí, nalijeme do formy na tlačenku a necháme v lednici ztuhnout.
 

 

Velikonoční vaječná tlačenka
Autor: Potrefená Husa Pardubice Velikonoční vaječná tlačenka

Potrefená Husa Pardubice je součástí sítě restaurací #together. Pod vedením manažera Daniela Matyáše a šéfkuchaře Petra Břenka její kuchařský tým od pondělí do neděle připravuje a od 11 do 15 hod. servíruje polední menu z čerstvých a kvalitních surovin, se sycenou limonádou zdarma.

Stálou nabídku restaurace doplňují tematické gastroakce. Díky spolupráci se šéfkuchaři z dalších restaurací #together nabízí restaurace například speciality z mušlí, vybrané recepty z chobotnic a kalamárů, vánoční šneky nebo čerstvé ústřice.

Související témata: Velikonoce, velikonoční tlačenka