Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Špenátové noky

Lehoučká příloha k masu, do které můžete klidně místo špenátu na jaře přidat čerstvé mladé kopřivy.
08.04.2018
Špenátové noky
4 porce
Doba přípravy nad 2 hodiny
  • máslo 1 lžíce
  • malá cibule 1 kus
  • listový špenát 150 g
  • sůl a mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • smetana ke šlehání 2 lžíce
  • tučný tvaroh 230 g
  • strouhaný ementál 70 g
  • vejce 1 kus
  • žloutek 2 kusy
  • hrubá mouka 70 g

Postup

  1. Jemně nakrájenou cibuli opečeme na másle do sklovita, pak přidáme celé listy špenátu (aby nám zbytečně nepouštěl šťávu), promícháme a dusíme cca 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a vypneme plamen. Necháme ještě chvilku stát a pak špenát na prkénku pokrájíme nožem.
  2. Do větší mísy dáme tvaroh, nastrouhaný ementál, vajíčko, žloutky a nasekané špenátové listy. Po několika částech vmícháme mouku, aby vzniklo měkké a soudržné těsto.
  3. Plech poprášíme moukou, pomocí dvou lžící tvarujeme z připraveného těsta noky a pokládáme je na plech. Když je máme všechny, znovu je lehce poprášíme moukou a dáme na 2 hodiny odpočívat do chladničky, kde se krásně zpevní. Pokud si chcete ušetřit mytí plechu, použijte pečicí papír poprášený moukou.
  4. Poté ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a opatrně do ní naházíme jednotlivé noky. Počkáme, až vyplavou, pak je ještě vaříme jednu minutu, vyjmeme děrovanou lžící a ihned podáváme.
Reklama