Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Bezlepkové skořicové muffiny

Není mouka, jako mouka. Když nahradíte klasickou mouku ořechovou, získají moučníky úplně jinou chuť a budou mnohem zdravější.
02.09.2018
Bezlepkové skořicové muffiny
8 porcí
Doba přípravy do 10 minut
  • kokosová mouka 3 lžíce
  • mandlová mouka 1,5 hrnku
  • jedlá soda 3/4 lžičky
  • sůl 1/2 lžičky
  • kokosový olej nebo ghee 1/3 hrnku
  • med 1/3 hrnku
  • vejce 4 kusy
  • vanilka a skořice
  • rozinky (nemusí být)

Poleva:

  • med 3 lžíce
  • kokosový olej 1,5 lžíce
  • skořice 1,5 lžíce
Ořechy jsou zdravé, to je známá věc. A zdravé jsou i rozemleté, ve formě mouky, kterou můžete nahradit tu klasickou při pečení koláčů, muffinů a dalších moučníků, ale výborná je i do raw dezertů. Stačí si vybrat, který druh použijete. Mandlová mouka je plná zdravé vlákniny, kokosová dodá moučníkům vláčnost a exotickou chuť i vůni.  

Postup

  1. Suroviny na polevu smícháme v malé misce a odložíme stranou.
  2. V jedné míse smícháme obě mouky, jedlou sodu a sůl, ve druhé opatrně smícháme vejce, med a rozpuštěný kokosový olej nebo ghee (přiléváme postupně). Tekutinu vlijeme do mísy s moukami a pořádně promícháme.
  3. Nakonec do těsta přimícháme trochu mleté skořice a vanilky a případně i rozinky, které se se skořicí skvěle doplňují.
  4. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme je pomocí lžíce těstem přiblližně do poloviny až dvou třetin. Povrch urovnáme a pokryjeme připravenou polevou.
  5. Muffiny dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10–15 minut. Zda je těsto uvnitř upečené vyzkoušíme špejlí - zapíchneme ji do středu jednoho muffinu a pokud po vytažení zůstane suchá a čistá, jsou muffiny hotové.
  6.  Po vytažení z trouby muffiny vyjmeme z formy a necháme chladnout na mřížce nebo ubrousku (na dně formy se totiž usadí olej z polevy, který se nevsákl).
Související témata: muffiny, skořice, kokos, ořechová mouka, bez lepku
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama