Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Jablečný koláč z haluškového těsta

Možná halušky moc rádi nemáte, ale haluškové těsto je celkem univerzální a dají se z něj připravit i jiné dobroty, včetně sladkých. Upečte si z něj třeba koláč plný voňavých jablek.
28.09.2018, Anna Kopečková
Jablečný koláč z haluškového těsta
8 porcí
Doba přípravy do 30 minut
  • těsto na halušky v prášku 1 balení
  • kypřící prášek do pečiva 1 lžička
  • tuk na pečení 130 g
  • voda 130 ml

Náplň:

  • jalbka, oloupaná a nastrouhaná nahrubo 4 kusy
  • mletá skořice 1 lžička
  • vanilkový cukr 2 sáčky
  • cukr podle chuti

Kromě toho:

  • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
Jablka dozrávají a padají ze stromů, tak toho využijte. Těsto budete mít díky směsi v prášku hotové raz dva a téměř bez práce a než si uvaříte kávu nebo čaj, můžete vytahovat voňavý koláč z trouby.

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto.
  2. Připravené těsto rozdělíme na dva stejné díly. Každý rozválíme na pomoučeném válu na kulatou placku o trochu větší, než je kulatá koláčová forma.
  3. Jednou plackou vyložíme vymazanou a vysypanou koláčovou formu a těsto přitiskneme na dno a ke stěnám. 
  4. V míse smícháme nastrouhaná jablka se skořicí a vanilkovým cukrem a podle chuti náplň přisladíme. Nasypeme ji na těsto ve formě a přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta.
  5. Povrch na několika místech propícháme vidličkou, koláč dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 20 - 25 minut, dokud povrch nenezlátne.
  6. Hotový koláč po prochladnutí pocukrujeme. 
Související témata: koláč, jablka, podzimní koláč, moučník
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama