Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Ořechovo-jogurtová bábovka
Kyprá, jemná, voňavá...a vlastně i docela zdravá. A taky jednoduchá, rychlá a víc než dobrá.
10 porcí
Doba přípravy do 1,5 hodiny
- vejce 4 kusy
- krupicový cukr 200 g
- vanilkový cukr 1 balíček
- jemný rostlinný olej 150 ml + na vymazání formy
- hladká mouka 200 g
- mleté vlašské nebo lískové ořechy 200 g
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- bílý jogurt 250 ml
- moučkový cukr na poprášení
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce, cukr a vanilkový cukr utřete do pěny. Postupně zašlehávejte olej. V misce promíchejte mouku s ořechy a práškem do pečiva a pak je spolu s jogurtem opatrně spojte s vaječnou směsí.
- Těsto přesuňte do vymazané bábovkové formy a bábovku pečte asi 50 až 60 minut. Vpichem špejle se přesvědčte, že je těsto propečené, na špejli by neměly ulpět vlhké drobky.
- Bábovku nechte asi 10 minut chladnout ve formě, pak ji vyklopte a podávejte poprášenou cukrem.
PRIMA TIP: Hladkou mouku ve většině těst můžete bez obav nahradit moukou polohrubou, těsto s ní bývá i kypřejší. Také můžete samozřejmě experimentovat s různými druhy mouky.