Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Ořechovo-jogurtová bábovka

Kyprá, jemná, voňavá...a vlastně i docela zdravá. A taky jednoduchá, rychlá a víc než dobrá.
14.09.2019
Ořechovo-jogurtová bábovka
10 porcí
Doba přípravy do 1,5 hodiny
Nemáte chuť?

Upeč se mi, bábovičko! 4 netradiční recepty na důvěrně známý moučník

  • vejce 4 kusy
  • krupicový cukr 200 g
  • vanilkový cukr 1 balíček
  • jemný rostlinný olej 150 ml + na vymazání formy
  • hladká mouka 200 g
  • mleté vlašské nebo lískové ořechy 200 g
  • kypřící prášek do pečiva 1 balíček
  • bílý jogurt 250 ml
  • moučkový cukr na poprášení

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce, cukr a vanilkový cukr utřete do pěny. Postupně zašlehávejte olej. V misce promíchejte mouku s ořechy a práškem do pečiva a pak je spolu s jogurtem opatrně spojte s vaječnou směsí.
  2. Těsto přesuňte do vymazané bábovkové formy a bábovku pečte asi 50 až 60 minut. Vpichem špejle se přesvědčte, že je těsto propečené, na špejli by neměly ulpět vlhké drobky.
  3. Bábovku nechte asi 10 minut chladnout ve formě, pak ji vyklopte a podávejte poprášenou cukrem.

PRIMA TIP: Hladkou mouku ve většině těst můžete bez obav nahradit moukou polohrubou, těsto s ní bývá i kypřejší. Také můžete samozřejmě experimentovat s různými druhy mouky.

Další skvělé bábovky, ale i spoustu jiných sladkých a slaných podzimních receptů najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji. 

Podzimní číslo Prima FRESH 2019

Vychutnejte si podzim plný zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: ořechová bábovka, jogurtová bábovka
Reklama