Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Reklama

Králík na hořčici a rozmarýnu pečený v rukávu

Jemné králičí maso má tendenci se během pečení vysoušet. Snadno tomu zabráníte, když ho připravíte v pečícím rukávu ze speciální fólie. Maso zůstane šťavnaté, krásně se chuťově propojí se všemi ostatními ingrediencemi a navíc si ušetříte mytí špinavého pekáče. Vyzkoušejte recept podle Karolíny Kamberské.
12.04.2019
Králík na hořčici a rozmarýnu
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
  • králičí stehna 4 kusy
  • olivový olej 3 lžíce
  • sůl a pepř podle chuti
  • dijonská hořčice 100 ml
  • slanina nakrájená na nudličky 150 g
  • cibule nakrájená na kolečka 1 kus
  • bobkový list 2 kusy
  • celý pepř 5 kuliček
  • mletá sladká paprika 1 lžička
  • bílé víno 200 ml
  • lístky čerstvého rozmarýnu 1 hrst
  • černé olivy bez pecky 2 lžíce
  • hladkolistá petrželka 1 hrst

Postup

  1. Troubu rozpalte na 160 °C. Než se rozehřeje, porce králičího masa osolte, opepřete, a orestujte na pánvi s trochou oleje z každé strany asi 3 minuty, až se maso zatáhne.
  2. Pečící rukáv z jedné strany uzavřete a vložte do něj maso. Šťávu z pánve promíchejte s troškou bílého vína a nalijte na maso. Pak maso potřete hořčicí, přidejte k němu slaninu, cibuli, bobkový list, pepř, sladkou papriku, rozmarýn, olivy a podlijte zbytkem vína.
  3. Rukáv uzavřete i z druhé strany, maso položte na plech, dejte do trouby a pečte asi hodinu. Pak rukáv nahoře opatrně rozstřihněte, fólií roztáhněte do šířky a posledních 20 minut zprudka pečte při 200 °C, aby se vytvořila na mase zlatavá kůrka.
  4. Hotová stehna podávejte se špenátovými noky, ale skvělé jsou třeba i šťouchané brambory či tagliatelle. Ozdobte hladkolistou petrželkou.

TIP: Rukáv na pečení seženete například ve větších supermarketech vedle papíru na pečení. Používá se stejně, jako sáček na pečení, pouze s tím rozdílem, že si můžete ustřihnout kus tak velký, jak potřebujete. Rukáv jednoduše uzavřete pomocí přiložené klipsy nebo provázkem. Můžete ho použít v klasické i mikrovlnné troubě, jen nesmí přijít do styku se stěnami vyhřáté trouby nebo grilu. 

Je libo jehněčí, kuře nebo panenku?

Jarní pečínky aneb Velikonoční maso 5x jinak

Související témata: králík
Reklama