Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Králík na hořčici a rozmarýnu pečený v rukávu
Jemné králičí maso má tendenci se během pečení vysoušet. Snadno tomu zabráníte, když ho připravíte v pečícím rukávu ze speciální fólie. Maso zůstane šťavnaté, krásně se chuťově propojí se všemi ostatními ingrediencemi a navíc si ušetříte mytí špinavého pekáče. Vyzkoušejte recept podle Karolíny Kamberské.
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
- králičí stehna 4 kusy
- olivový olej 3 lžíce
- sůl a pepř podle chuti
- dijonská hořčice 100 ml
- slanina nakrájená na nudličky 150 g
- cibule nakrájená na kolečka 1 kus
- bobkový list 2 kusy
- celý pepř 5 kuliček
- mletá sladká paprika 1 lžička
- bílé víno 200 ml
- lístky čerstvého rozmarýnu 1 hrst
- černé olivy bez pecky 2 lžíce
- hladkolistá petrželka 1 hrst
Postup
- Troubu rozpalte na 160 °C. Než se rozehřeje, porce králičího masa osolte, opepřete, a orestujte na pánvi s trochou oleje z každé strany asi 3 minuty, až se maso zatáhne.
- Pečící rukáv z jedné strany uzavřete a vložte do něj maso. Šťávu z pánve promíchejte s troškou bílého vína a nalijte na maso. Pak maso potřete hořčicí, přidejte k němu slaninu, cibuli, bobkový list, pepř, sladkou papriku, rozmarýn, olivy a podlijte zbytkem vína.
- Rukáv uzavřete i z druhé strany, maso položte na plech, dejte do trouby a pečte asi hodinu. Pak rukáv nahoře opatrně rozstřihněte, fólií roztáhněte do šířky a posledních 20 minut zprudka pečte při 200 °C, aby se vytvořila na mase zlatavá kůrka.
- Hotová stehna podávejte se špenátovými noky, ale skvělé jsou třeba i šťouchané brambory či tagliatelle. Ozdobte hladkolistou petrželkou.
TIP: Rukáv na pečení seženete například ve větších supermarketech vedle papíru na pečení. Používá se stejně, jako sáček na pečení, pouze s tím rozdílem, že si můžete ustřihnout kus tak velký, jak potřebujete. Rukáv jednoduše uzavřete pomocí přiložené klipsy nebo provázkem. Můžete ho použít v klasické i mikrovlnné troubě, jen nesmí přijít do styku se stěnami vyhřáté trouby nebo grilu.