Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Zapečená dýně s těstovinami
Blíží se podzim, dýně dozrávají a dá se z nich připravit spousta skvělých dobrot. Vyzkoušejte recept od slavného kuchaře a nadšeného zahradníka Jamieho Olivera, který musí zvládnout nakrmit i svou početnou rodinu.
6 porcí
Doba přípravy do 1 hodiny
- máslová dýně 1 kus
- olivový olej
- česnek 2 stroužky
- čerstvá bazalka 1 svazek
- konzervovaná krájená rajčata 1 konzerva (400 g)
- těstoviny penne 500 g
- ricotta 3 lžíce
- zeleninový vývar 750 ml
- mozzarella 150 g
- nastrouhaný parmazán 1 hrst
- čerstvá šalvěj 2 snítky
- mletý pepř
- sůl
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na 2,5 cm kousky. Rozložte je na plech, zakapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte asi 15 minut, až dýně změkne.
- Do kastrolu nebo velké pánve vlijte trochu oleje, přidejte plátky česneku a stonky bazalky zbavené lístků a nakrájené nadrobno a několik minut smažte. Přidejte rajčata, podrťte je vařečkou a uveďte do varu. Vsypte upečenou dýni, uveďte opět do varu a pak na mírném stupni 10 minut vařte.
- 3 Mezitím uveďte ve velkém hrnci do varu vodu, osolte ji, vsypte těstoviny a vařte je o několik minut méně, než je uvedeno na obalu. Sceďte je a promíchejte s omáčkou. Posypte natrhanými lístky bazalky, osolte, opepřete, vmíchejte ricottu a vývar a znovu uveďte do varu.
- 4 Velký pekáč nebo zapékací formu vytřete olejem a vlijte do něj těstoviny s omáčkou. Navrch natrhejte mozzarellu, posypte parmazánem, lístky šalvěje omočenými v troše oleje a vše pečte asi 15 minut, až povrch zezlátne a omáčka bude bublat. Podávejte s křupavým zeleným salátem.
PRIMA TIP: Pokud připravujete jídlo jen pro dospělé, v omáčce se rozhodně neztratí 1 čerstvá červená chilli paprička, nadrobno nakrájená.
Spoustu dalších skvělých podzimních receptů najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji.