zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Focacciový medvídek

Focacciový medvídek

Vyzkoušejte letos na jaře upéct i něco kreativnějšího, než je beránek či velikonoční zajíček. Slaný focacciový Zlatý medvídek potěší nejen děti, ale i dospělé. Máte jen klasické formy? Nevadí, nevěste hlavu a stejně se do receptu pusťte, stojí totiž za to. Na jeho přípravu stačí základní suroviny doplněné o rajčátka, parmazán a čerstvou bazalku.

reklama

6 porcí
Doba přípravy do 2 hodin
  • čerstvé droždí 5 g
  • vlažná voda 75 ml
  • špetka cukru
  • hladká mouka 125 g
  • olivový olej 4 lžíce
  • sůl 3 špetky
  • hrubá mořská sůl na vysypání formy

Na salsu:

  • rajčata 2 kusy
  • bazalkové lístky 1 hrst
  • česnek 1 stroužek
  • strouhaný parmazán 1 lžíce
  • sůl a mletý pepř

Postup

  1. V míse smíchejte droždí s vlažnou vodou a špetkou cukru, dokud se nerozpustí. Přidejte mouku a přikryté těsto nechte 10 minut odpočívat.
  2. Poté přidejte jednu lžíci olivového oleje a sůl a propracujte rukama do hladkého těsta. To pak přikryjte a nechte ho na teplém místě cca 1 hodinu kynout.
  3. Předehřejte troubu na 220 °C na horní i spodní ohřev. Vymažte vhodnou formu tenkou vrstvou olivového oleje a vysypte trochou mořské soli.
  4. Znovu těsto dobře propracujte, dejte ho do formy a dobře jej vtlačte dovnitř. Těsto nechte ještě jednou 10 minut kynout. Pak prsty vytlačte do těsta malé prohlubně, pokapejte povrch olivovým olejem a posypte jej mořskou solí. Formu vložte do trouby a medvídka pečte asi 25 minut dozlatova.
  5. Mezitím omyjte rajčata, rozčtvrťte je, odstraňte zbytky stopek a rozkrájejte je na malé kousky. Omyjte bazalku, vytřepte ji dosucha a nahrubo ji natrhejte. Stroužek česneku oloupejte a rozdrťte jej najemno. To vše v míse smíchejte s parmazánem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje. Okořeňte dle chuti solí a pepřem.
  6. Ještě teplého focacciového medvídka vyjměte z formy a servírujte jej s rajčatovo -bazalkovou salsou.
Focacciový medvídek 1
Autor: archiv Haribo Focacciový medvídek 1