Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

Jarní vinná nádivka

Vyzkoušejte netradiční a odlehčenou jarní nádivku plnou zelených lístků, jemné vinné klobásy a vonící medvědím česnekem. Jako lehký oběd nebo večeře je ideální.
12.03.2020
Jarní vinná nádivka
8 porcí
Doba přípravy do 1 hodiny
  • obyčejné rohlíky, den staré 8 kusů
  • mléko asi 200 ml
  • oloupaná a nakrájená cibule 2 kusy
  • jarní cibulka 2 kusy
  • máslo 2 lžíce + na vymazání
  • vinná klobása 350 - 400 g
  • syrová vejce 6 kusů
  • vejce uvařená natvrdo 3 kusy
  • drobné salátové lístky ((rukola, polníček, baby špenát) 2 velké hrsti
  • medvědí česnek, nakrájený 2 hrsti
  • kypřící prášek do pečiva 1/2 sáčku
  • mandle (lupínky, hranolky nebo nasekané nahrubo) 80 g
  • muškátový oříšek
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Rohlíky nakrájené na kostičky dejte do velké mísy a promíchejte je s mlékem tak, aby byly lehce provlhlé.
  2. Máslo nechte rozehřát v pánvi a osmažte na něm nakrájenou cibuli a jarní cibulku, až zesklovatí a zvláční. Nechte trochu vychladnout.
  3. K rohlíkům v míse vymačkejte vinnou klobásu ze střívka. Přidejte vychladlou cibulovou směs, uvařená vejce, nakrájená na kostky, nakrájené zelené lístky a medvědí česnek.
  4. Syrová vejce rozšlehejte v misce s kořením, kypřicím práškem a solí. Vmíchejte k nádivce spolu s mandlemi a rukama vše dobře propracujte. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Nádivku rozdělte do vymazaných důlků formy na muffiny, vložte do trouby a pečte asi 30 až 40 minut, až vyběhne a zezlátne.
  6. Nechte ve formě trochu vychladnout. Výtečný k ní bude lehký zelený salát, ale i kyselá okurka.

Chutnou inspiraci na jaro přináší nové číslo časopisu Prima FRESH s více než 70 recepty na sladká i slaná jídla. Nezapomeňte si ho pořídit, je právě v prodeji. 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!