zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Podzimní jablková bábovka

Podzimní jablková bábovka

Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. My pro vás máme bábovku z jablek a tvarohu, protože tahle kombinace je na podzim jako dělaná, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem.

reklama

10 porcí
Doba přípravy do 1,5 hodiny
Jablko denně a nepotřebujete doktora. Je to pravda?

Jablko denně a nepotřebujete doktora: Jsou opravdu jablka tak zdravá?

  • velká kyselejší jablka 4 kusy
  • vejce 4 kusy
  • máslo 200 g
  • krupicový cukr 250 g
  • polohrubá mouka 300 g
  • kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • tuzemák 2 lžíce
  • mléko 100 ml
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • špetka soli
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
  • zakysaná smetana na podávání

Postup

  1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
  2. V míse vyšlehejte žloutky se změklým máslem a cukrem do pěny a přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva.
  3. Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh a dobře promíchejte.
  4. Z bílků ušlehejte sníh, lehce ho osolte a postupně ho zlehky přimíchejte společně s jablky ke směsi.
  5. Těsto nalijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou, dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 45 minut dozlatova.
  6. Upečenou bábovku nechte trochu zchladnout ve formě, pak ji vyklopte a nechte úplně vychladnout. Podávejte ji doplněnou kopečkem zakysané smetany a případně ještě posypanou moučkovým cukrem.

 

Nemáte chuť?

Upeč se mi, bábovičko! 4 netradiční recepty na důvěrně známý moučník