Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Podzimní jablková bábovka

Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. My pro vás máme bábovku z jablek a tvarohu, protože tahle kombinace je na podzim jako dělaná, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem.
22.11.2019
Podzimní jablková bábovka
10 porcí
Doba přípravy do 1,5 hodiny
Jablko denně a nepotřebujete doktora. Je to pravda?

Jablko denně a nepotřebujete doktora: Jsou opravdu jablka tak zdravá?

  • velká kyselejší jablka 4 kusy
  • vejce 4 kusy
  • máslo 200 g
  • krupicový cukr 250 g
  • polohrubá mouka 300 g
  • kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • tuzemák 2 lžíce
  • mléko 100 ml
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • špetka soli
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
  • zakysaná smetana na podávání

Postup

  1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
  2. V míse vyšlehejte žloutky se změklým máslem a cukrem do pěny a přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva.
  3. Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh a dobře promíchejte.
  4. Z bílků ušlehejte sníh, lehce ho osolte a postupně ho zlehky přimíchejte společně s jablky ke směsi.
  5. Těsto nalijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou, dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 45 minut dozlatova.
  6. Upečenou bábovku nechte trochu zchladnout ve formě, pak ji vyklopte a nechte úplně vychladnout. Podávejte ji doplněnou kopečkem zakysané smetany a případně ještě posypanou moučkovým cukrem.

 

Nemáte chuť?

Upeč se mi, bábovičko! 4 netradiční recepty na důvěrně známý moučník

Reklama