Vyhledávání
Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Podzimní jablková bábovka
Kynutá, třená, piškotová, kakaová, mramorová, hrníčková, šlehačková, tvarohová, pudinková, olejová, maminčina, babiččina, domácí... Osvědčených receptů na bábovku, která představuje jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných dezertů, existuje celá řada. My pro vás máme bábovku z jablek a tvarohu, protože tahle kombinace je na podzim jako dělaná, zvlášť když je servírovaná se zakysanou smetanou a teplým kakaem.

10 porcí
Doba přípravy do 1,5 hodiny
- velká kyselejší jablka 4 kusy
- vejce 4 kusy
- máslo 200 g
- krupicový cukr 250 g
- polohrubá mouka 300 g
- kypřící prášek do pečiva 1 sáček
- tuzemák 2 lžíce
- mléko 100 ml
- plnotučný tvaroh 250 g
- špetka soli
- máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
- zakysaná smetana na podávání
Postup
- Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte ji.
- V míse vyšlehejte žloutky se změklým máslem a cukrem do pěny a přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva.
- Dále přidejte tuzemák, mléko a tvaroh a dobře promíchejte.
- Z bílků ušlehejte sníh, lehce ho osolte a postupně ho zlehky přimíchejte společně s jablky ke směsi.
- Těsto nalijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou, dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 45 minut dozlatova.
- Upečenou bábovku nechte trochu zchladnout ve formě, pak ji vyklopte a nechte úplně vychladnout. Podávejte ji doplněnou kopečkem zakysané smetany a případně ještě posypanou moučkovým cukrem.
Reklama