Prostřeno!: Citlivá Anička si popláče
Důchodkyně Anna (59), která se zatím na maso moc netvářila, uspořádá velmi příjemný večírek a překvapí, když usmaží hned dvoje řízky.
Jak to bude ve čtvrtek u Aničky? Nejstarší hostitelka je třeba druhé Katce velmi příjemná, možná nejvíc ze všech, včera u Dana však nešetřila kritikou, takže je jasné, že by mohlo dojít i na nějaké „oplátky“. Daniel je samozřejmě na výkon své soupeřky velmi zvědavý. Ve svůj hostitelský den je Anička veselá a vřelá, i když zpočátku je také dost nervózní. Původem Slovenka Anna prožila život ve všech metropolích někdejšího Československa. Studovala a převážně žila v Bratislavě, za láskou odešla do Brna, to ale nevyšlo a nakonec se usadila v Praze, kde žije sama se svým milovaným pejskem bišonkem.
Podívejte se, proč Anička pláče:
Oproti včerejšku čeká na hosty elegantně prostřený stůl. U předkrmu si mnozí oddychnou, na stůl nepřijdou skuteční šneci, na které hostitelku tipovala Gabriela, ale jen ty z listového těsta, které se v menu ocitne hned dvakrát. Z koupeného těsta bude též poslední chod, jablečný štrúdl. Na přetřes přijde vývar, tentokrát s celestýnskými nudlemi. Jak dlouho ho Anička táhla, čtrnáct hodin, nebo jí na polévku stačil časový limit? Každopádně podle milovnice hovězích vývarů Katky číslo dvě šlo zatím o nejlepší polévku týdne. I Gábi si libuje dochucení polévky a Anička z toho má velkou radost a viditelně se jí ulevilo. Uzná to i Daniel?
Daniel se Aniččce omluví, podívejte se:
A co dva druhy řízků? Vždyť Anna maso údajně skoro nejí… Oba jsou z vepřového masa, ale medailonky z panenky jsou obalené v těstíčku a vepřové plátky v klasickém trojobalu. Daniel si pochutnává, výborný je i jednoduchý bramborový salát s přídavkem hořčice. A Anička se nakonec dočká i gentlemanského gesta, přátelské omluvy, mezi ní a Danem dojde i k nečekanému usmíření. Atmosféra bude po celý den náramná a nebudou chybět ani chvilky dojetí a slzičky štěstí.
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50 a hlasujte!
Už máte novou kuchařku Prostřeno!? Prostřeno! slaví 10 let a kuchařka vydaná k tomuto jubileu je plná tipů pro amatérské kuchaře… Klikněte pro více informací.
SLEDUJTE PROSTŘENO ONLINE