Astročlánky

15. května 2024 05:30

Sára Částečková

Lunární kalendář od 15. května 2024: Zatočte se stresem

S energií Lva zatočíte se stresem. Preciznost Panny vás povzbudí ke skvělým výkonům. Váhy se svou ladností roztančí vaše životy. Co ještě Luna vzkazuje?

15. 5. - Lev

Luna putuje ve znamení Lva a ovlivňuje krevní oběh, záda, srdce, bránici a arterii. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně.  Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Co zatíží vaše srdíčko? Strach, obavy, lenost a stres, tato kombinace je přímo vražedná. Dobrá zpráva je, že všechno můžete změnit jako mávnutím kouzelného proutku. Stačí se rozhodnout a krůček po krůčku postupovat vpřed.

Zabořte ruce do hlíny, zbaví vás stresu

Lví dny jsou pocitově velmi suché a teplé. Ve vzduchu může viset napětí a netrpělivost. V přírodě se vzduch vyčistí bouřkou, v životě by se mohlo napětí proměnit v hádku či spor. Pokud cítíte, že byste mohli bouchnout a někomu tak nechtěně ublížit, vezměte do ruky rýč, koště nebo kbelík s vodou a jděte pracovat. Jakákoliv fyzická činnost vaši mysl zharmonizuje. Práce vám nevoní? Nevadí. Můžete tančit, zpívat, malovat nebo věnovat svůj čas a srdce ostatním. Bohulibá činnost naplní vaši duši klidem a harmonií.

Vnímejte své pocity

Mrkněte na sebe každý den do zrcadla, usmějte se a řekněte: "Mám tě rád/a." Láska dokáže změnit nejen váš život, ale mění také osudy ostatních. Všimli jste si, jak nádherně reagují děti? Nebojí se rozplakat, smát nebo vyplivnout jídlo, které jim nechutná. Věnujte pozornost svým pocitům a dělejte věci, které vám činí radost a po kterých je vám příjemně. Jezte potraviny s větším obsahem bílkovin, tělo je dobře přijímá. Pokud milujete exotiku, můžete vyzkoušet krevety, humra nebo mušle. Ovoce je také velmi žádoucí. Pochutnat si můžete opět na exotice, jako je ananas, mango nebo papája. Dávejte svému tělu a srdci jen to nejlepší.

Mohlo by vás zajímat: Velký horoskop na květen: Vodnáři budou šťastní, Střelci náladoví

16. – 18. 5. - Panna

Luna putuje ve znamení Panny, zvláštní síla působí na trávicí orgány, slezinu a slinivku břišní. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně.  Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Pozor na prochladnutí

Energie Panny jsou pocitově vnímány jako chladné. Nedoporučuje se posedávat na zemi, protože je stále ještě studená. Pokud jste citlivější na prochladnutí, buďte obezřetní. Jestli potřebujete navázat nové přátelství nebo jiné vztahy, je ideální čas na seznamování, pohovory a také plánování různých projektů. Díky preciznosti a disciplíně se hravě zvládá mnoho úkolů najednou. Nemrhejte svůj drahocenný čas jen úklidem nebo prací. Bavte se a sdílejte krásné chvíle s přáteli nebo rodinou. Nezapomínejte, že ne každý zvládá takové nasazení jako vy. Když nemůžete ostatní pochválit, je lepší mlčet. Ostrá kritika vnáší do života chaos a smutek.

Rozmazlujte své chuťové buňky

Tělo velmi příznivě reaguje na příjem soli, což může ovlivnit chutě na potraviny, které běžně nejíte a také nejsou příliš zdravé. Brambůrky, hranolky nebo slané oříšky pojídejte střídmě a sůl v jídle raději nahraďte bylinkami. Tělu velmi prospěje odlehčený jídelníček, bohatý na zeleninu s omezením tučných a mastných pokrmů. Na podrážděný žaludek mohou pomoct bylinky, které vám poradí lékárník nebo bylinkář. Zařaďte do svého jídelníčku fenykl, anýz a kmín. Nezapomínejte také, že vztek a strach se usazují v bříšku. Nedovolte ostatním, aby ve vás tyto emoce vyvolávali.

Čtěte také: Květnu podle numerologie vládne čtyřka. Přeje změnám v kariéře i vztazích

19. – 20. 5. - Váhy

Luna putuje ve znamení Váhy a její síla působí na oblast kyčlí, močového měchýře a ledvin. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Harmonie a rovnováha je základ

Měsíc nabádá k harmonii těla i duše. Vášeň a uvědomění si bytí má být v souladu s duší. Oceňte ve svém životě alespoň tři věci, za které jste vděční, že existují. V tyto dny každá bytost vnímá velkou harmonii, ať již v přátelství, vztazích nebo jen sama k sobě. Rozhodnutí, která dlouhodobě ovlivní vaše životy, nechejte raději na jiné dny. Nyní se vyplatí věnovat čas rozjímání, přátelským rozhovorům nebo také urovnávání sporů.

Vychutnávejte vůni života

Tělo velmi dobře přijímá rostlinné tuky, jako jsou semínka, oříšky, ovoce či zelenina. Pochutnat si můžete také na sladkostech. Pokud rádi pečete, rozvoňte svou kuchyň kváskem a hrajte si s těstem. Skvěle kyne. Vůně upečeného chleba nebo koláčů probudí chuťové buňky. Nebojte se experimentovat a zkuste použít divoké bylinky. Pozvěte přátele na zahradní party. Bavte se společně u dobrého jídla a pití. Skvělá komunikace, zábava a také jemnost bytí naplní radostí vaše životy.

Zdroj: Johanna Paunggerová, Thomas Poppe, Síla Měsíce

Květen podle mariášových karet:

Sdílejte článek
Štítky jídlo bylinky stres luna vliv Měsíce lunární kalendář Thomas Poppe

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.