Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Jídlo pro dva? Těhotné ženy prozradily recepty na svá nejšílenější jídla

Je známá věc, že ženy v těhotenství mívají velmi podivné chutě a jsou schopné sníst i to, nad čím se nám ostatním někdy až obrací žaludek. Několik žen prozradilo své "recepty" a my vám je teď můžeme ukázat. Všechna jídla jsou připravena a nafocena tak, aby vypadala co nejlákavěji. Ale když se začtete do textu, nejspíš vás chuť na valnou většinu z nich okamžitě přejde. 

Každopádně když budete mít chuť, můžete si některá z následujících "jídel" připravit a ochutnat. Na vlastní riziko...

Pomerančové sushi s rajčatovou omáčkou
Pomerančové sushi
Pomerančové sushi

Mohlo by se zdát, že když dáte dohromady dvě skvělé věci, nemůže vzniknout nic špatného. Jenže může!

 

Co budete potřebovat:

• 1 pomeranč

• rajčatovou omáčku

Pomeranč omyjte, rozkrojte na půlky a každou nakrájejte na 5 stejných měsíčků. Naaranžujte je na talíř, přelijte rajčatovou omáčkou a ihned podávejte.

Burger s čokoládovými tyčinkami a slaninou
Burger s čokoládovými tyčinkami
Burger s čokoládovými tyčinkami

Tak tohle opravdu vypadá šíleně, ale není to zase až tak špatné.

 

Co budete potřebovat:

1 housku (ideálně na hamburger)

• 2 čokoládové tyčinky Mars

• 3 plátky anglické slaniny

• trochu másla

Plátky slaniny opečte na suché pánvi z obou stran a nechte odkapat na papírové utěrce

Housku rozkrojte, spodní část potřete máslem, položte na ní rozbalené čokoládové tyčinky, na ně dejte slaninu, přiklopte vrchním dílem housky a ihned podávejte.

 

Ohořelé sirky
Ohořelé sirky
Ohořelé sirky

Ano, i to jsou nastávající maminky schopné sníst. Nemáte-li odvahu ochutnat, prozradíme vám to. Hlavičky chutnají jako připálené vajíčko a ten zbytek nechutná nijak. Není to vlastně nic strašného, což se nedá tvrdit o dechu, který po nich budete mít.

 

Pro ty, kteří by chtěli vyzkoušet, zde je recept:

Vezměte krabičku sirek, všechny je zapalte a nechte vyhořet. Pokud možno bez toho, že by bylo nutné volat hasiče. A pak snězte ohořelé části.

 

Klobása s marmeládou
Klobása s marmeládou
Klobása s marmeládou

Znáte ten pocit, kdy se strašně těšíte na jídlo, které vypadá neuvěřitelně lákavě? Pak ochutnáte a zažijete opravdové zklamání. Tak tohle je přesně ten případ. Můžete se sami přesvědčit, že vám nelžeme.

 

Co budete potřebovat:

• 1 klobásu

• 1 lžíci jahodové marmelády

• 1 lžíci meruňkové marmelády

Klobásu na několika místech šikmo nařízněte a opečte ze všech stran na pánvi.

Dejte ji na talíř a podávejte s oběma marmeládami jako omáčkami (pokud jsou husté, rozmíchejte je s troškou horké vody). Můžete ozdobit plátky ovoce.

Sušenky Oreo s mátovou zubní pastou
Sušenky oreo s pastou
Sušenky oreo s pastou

Čokoláda a máta, to je vynikající chuťové spojení. A možná vám to bude chutnat, i když použijete mátu v podobě zubní pasty.

 

Co budete potřebovat:

• 3 sušenky Oreo

• zubní pastu s mátovou příchutí

Pootočením oddělte ze sušenek horní části, bílou náplň lehce potřete zubní pastou a sušenky opět spojte k sobě. Naaranžujte je na talířek a případně ještě dozdobte troškou zubní pasty.

 

Steak se zmrzlinou
Steak se zmrzlinou
Steak se zmrzlinou

Snad v pekle existuje speciální místo pro ty, kterým není trapné ničit skvělé maso něčím takovým...

 

Zde je recept pro všechny, kterým nevadí, že se budou jednou smažit v pekle:

Připravte si hovězí steak o váze asi 200 g. Potřete ho olejem, osolte, opepřete a opečte z obou stran na rozpálené pánvi. Pokud chcete mít steak krvavý (rare), stačí asi 1,5 minuty z každé strany (pro těhotné není vhodný), na medium opékejte steak 2 minuty z každé strany, má-li být propečený, počítejte 4–5 minut z každé strany.

Steak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout. Pak ho rozbalte, dejte na talíř, ozdobte kopečkem zmrzliny a ihned podávejte.

Uhlí
Uhlí
Uhlí

A nakonec dvě lahůdky. Začneme tou mírnější. Možná jste už slyšeli, že těhotné ženy někdy jedí uhlí, některé vyjídají i hlínu z květináčů. Tělo si zkrátka řekne, co momentálně potřebuje. Takže vlastně nic neobvyklého.

Recept je jednoduchý: dejte si na talířek kousek uhlí a snězte ho. Nechutná to... vůbec nijak.

Mýdlové variace
Mýdlové variace
Mýdlové variace

Úplně na závěr něco pro fajnšmekry. Ano, tohle opravdu byla jedna z nastávajících maminek schopna pozřít. Vás varujeme – vůbec, ale vůbec to nezkoušejte. A neberte to varování na lehkou váhu. Není to něco jako: Nejezte prošlé jogurty. Tohle varování je jiné. Asi takové, jako když v hororovém filmu říká starý muž partě mladých lidí: "Opusťte tohle místo, dokud ještě můžete..."

 

A kdo se hororů nebojí, může vyzkoušet:

Budete potřebovat obyčejné i tekuté mýdlo. Trošku tekutého mýdla rozmíchejte s pár kapkami vody, aby vznikla pěna. Naaranžujte ji spolu s různě barevnými tekutými mýdly na talířek a doprostřed položte celé mýdlo (nemusí být Nivea...).

 

 

Reklama