Prostřeno! Vyrovnaná soutěž z Prahy a okolí
O krásných 25 tisíc korun se utká jediný muž a čtyři ženy.
Pražský týden zahájí účetní Vladimíra, která v paneláku v Petrovicích na Praze 10 uspořádá přehlídku balkánské gastronomie. Vlaďka má vřelý vztah k jihoslovanské kuchyni, protože se provdala za Srba. Zato její moučník bude rodinný a český. Zachutnají v pondělí Středočechům čorba, podvarak a pečené papriky do té míry, že první hostitelka zaútočí na 25 000 korun?
Z Vrbové Lhoty kousek od Poděbrad pochází paní Eva, která také pracovala jako účetní. Nyní doma pečuje o postiženého syna a ráda vaří. Hostům udělá zelňačku a lehký hlavní chod s lososem a kaší doplní Míša řezy. Úterní večeře by mohla mít šanci na nejvyšší počet bodů a zisk 25 000 korun – pokud se ovšem povede…
Uprostřed týdne otevře dveře svého obrovského, ale prázdného bytu jediný muž týdne, student VŠUP Daniel. Od otce se naučil panamské pokrmy, z Třince zná slezskou kuchyni, sám miluje asijská jídla. Danielův moučník molekula zavání sci-fi, možná budou sci-fi i hůlky k polévce pho gá. Upraví mladý designér vlastní produkty natolik lákavě, že soupeře přesvědčí, aby právě z něho udělali výherce 25 000 korun?
Čtvrtek patří Gabriele z Holešovic, na jejímž menu zaujme biftek. Ten se v pořadu snad ještě nikdy nepodával, a víme, jak ošidné je minutku z hovězího dokonale připravit. Příležitostná modelka a studentka si na to troufne. Tvrdohlavostí, temperamentem, cílevědomostí, soutěživostí a tancem by mohla zdolat metu nejvyšší a odnést si 25 000 korun na cestování.
Finále proběhne v Čelákovicích u asistentky ředitele Markéty. Vdaná maminka dvou dětí upeče králíka se zelím a knedlíkem. Doběhne jí králík na pekáči pro 25 000 korun, které by investovala do domečku a zahrady?