reklama

Rychlý dezert na víkend: Voňavé a jednoduché jablečné růžičky

Jsou krásné a jedlé! Foto:
Jsou krásné a jedlé!
Foto: Cooking with Manuela

Sladký dezert by měl být nejen dobrý, ale také by měl pokud možno krásně vypadat. Tyhle růžičky z jablek jsou přesně takové a zvládne je i ten, kdo jinak moučníky moc nepeče.

 

Budete překvapeni, jak snadno se dají tyhle elegantní sladké růžičky vytvořit. A stačí vám na ně jen pár ingrediencí a kuchyňských pomůcek - vál s válečkem, plech s důlky na muffiny (nebo formičky na pečení muffinů), nůž, mašlovačka a cukřenka nebo sítko na závěrečné pocukrování.

 

 

Tady je recept:

Co budete potřebovat:

• 2 hezká větší jablka, nejlépe červená (například red delicious)

• šťávu z půlky citronu

• 1 balení listového těsta

• 3 lžíce marmelády (broskové nebo meruňkové)

• hladkou mouku na vál

• mletou skořici (nemusí být)

• moučkový cukr

Připravte si vhodnou mísu, kterou můžete použít i do mikrovlnné trouby, naplňte ji studenou vodou a přidejte do ní citronovou šťávu. Omytá jablka rozkrojte na půlky, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je nebo nastrouhejte na velmi tenké plátky. Důležité je jablka neloupat, aby červená slupka vytvořila na růžičkách hezké okraje.

2015-03-13 006 Foto:

 

Plátky ihned ponořte do vody s citronem, aby nezhnědly. Mísu pak dejte asi na 3 minuty do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon, aby plátky změkly a při stáčení se nelámaly.

Listové těsto rozválejte na pomoučeném válu na tenčí obdélníkový plát a nakrájejte ho na 6 pruhů.

Marmeládu rozmíchejte s 2 lžícemi vody a zahřejte, aby se lépe roztírala. Pak ji natřete mašlovačkou na pruhy těsta.

2015-03-13-046__880 Foto:

 

Plátky jablek osušte na papírových utěrkách a rozložte na pruhy těsta tak, jak vidíte na fotografii. Podle chuti je pak ještě můžete poprášit trochou mleté skořice.

2015-03-13-049__880 Foto:

Spodní část každého pruhu těsta přehněte tak, aby zakrývala jablečné plátky asi do poloviny.

2015-03-13-054__880 Foto:

A teď každý pruh opatrně i s jablky srolujte a konec těsta lehce přimáčkněte, aby růžička hezky držela tvar. Díky marmeládě by se těsto nemělo odlepovat.

2015-03-13-043__880 Foto:

 

Zbývá růžičky umístit do důlků nebo formiček na muffiny. Pokud nemáte silikonové, stačí je lehce vytřít vodou, protože listové těsto je samo o sobě dost mastné.

2015-03-13-063-p__880 Foto:

Plech nebo formičky dejte do trouby vyhřáté na 190 °C a upečte růžičky dozlatova. Trvá to asi půl hodiny. Nejdříve zkontrolujte, jestli je těsto dobře propečené. Pokud ne, umístěte plech ještě na pár minut do spodní části trouby a případně ho ještě zakryjte alobalem, aby růžičky na povrchu příliš nezhnědly.

Hotové růžičky nechte prochladnout a před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.

Nechte si chutnat:)

Jsou krásné a jedlé! Foto:

Foto: Cooking with Manuela

Mohlo by vás taky zajímat:

Článek

Namalujte si svůj originální moučník Foto:

Romantické pečení: Malované rolády

Rolády patří mezi velmi oblíbené moučníky, protože jsou jednoduché a dobré. My vám ukážeme, jak si i z obyčejné rolády můžete vytvořit originální zákusek. Stačí ji...

Článek

Které si vyberete?  Foto:

Víkendové špagety 5x jinak

Jaro se opět vrací a určitě vám bude lépe někde venku, než v kuchyni u plotny. Uvařte si rychlý oběd a vyrazte na výlet.

Horoskopy 2017

reklama

reklama