Terezo, jsi skvělá a miluji tě, řekl mi přítel. Problém ale je, že se jmenuji Anna

Redakce Prima Ženy přináší další příběh, který napsal sám život. Paní Anna měla fajn přítele a už plánovali společné bydlení. Vše bylo zalité sluncem, dokud ji neoslovil jiným jménem.

Jmenuji se Anna a můj přítel se jmenuje Pavel. Nebo tedy jmenoval, už spolu nejsme. Chci znovu říct, že se jmenuji Anna, ono to bude ještě totiž důležité. Pavel v tom měl totiž evidentně zmatek.

Chodili jsme spolu čtyři měsíce, které byly hodně intenzivní. Cítila jsem, že se mi někdo po dlouhé době věnuje na sto procent. Bylo mi 27 a přemýšlela jsem, že Pavel by mohl být ten pravý. Držela jsem si malý byt v Praze na Žižkově, ale stejně jsem každou noc spala u Pavla na Letné. Nemohli jsme bez sebe být, měl krásný byt, neměl protivné sousedy a navíc jsem to od něj měla ráno mnohem blíž do práce než ze Žižkova. Prostě samé výhody. Hlavně jsem ale cítila, že jsem se zamilovala.

Líbilo se mi, že mě Pavel vzal mezi své kamarády

Pavel to viděl stejně, alespoň si to pořád myslím. Bral mě třeba mezi své kamarády, mezi lidi z tenisu, který tolik miloval, i mezi kolegy z práce. A jednou mě vzal i na sraz jeho kámošů a spolužáků z vysoké školy. Byl to fajn večer, ale trošku mě zaskočilo, že mi někteří do očí řekli, že vypadám jako Sabina.

Sabina byla totiž holka, se kterou Pavel žil dva roky před mnou. Věděla jsem o její existenci, věděla jsem, že to byl poměrně vážný vztah, ale nikdy se neptala, proč to skončilo. Byla to prostě Pavlova minulost a mně nepřišlo slušné se rýpat v něčem, co je dávno pryč.

„Fakt máš oči i rty jako Sabina, to tedy čumím. Já si myslel v první chvíli, zda to s ní nedal Pája zase dohromady,“ smál se na mě nad třetím pivem Pavlův kamarád Matouš a já se smála s ním. Byl to skvělý večer a mně nepřišlo nic pohoršujícího na tom, že jsem podobná nějaké holce, která figurovala v minulosti mého kluka. Ani s Pavlem jsem doma nic neřešila, byla jsem si jistá, že nyní do jeho života patřím jen a pouze já a měla jsem vnitřní klid.

Uplynul necelý týden a já znovu spala u Pavla. Pamatuji si, že byla středa, protože se hrál fotbal. Každou středu u toho Pavel seděl nalepený a nespustil oči z televizní obrazovky. Šla jsem si dát sprchu a nechala otevřené dveře do koupelny. Říkala jsem si, že třeba bude zrovna poločasová pauza a Pavel třeba za mnou zajde...

Čistila jsem si zuby a dívala se do zrcadla. Zadívala se na svoje rty, na svoje tváře, na nos, na oči... „To je stejně sranda, že si mě tvoji kamarádi pletou se Sabinou,“ zavolala jsem rozverně přes chodbu do obýváků.

„Na to kašli, Terko, vždyť víš, jak tě miluji,“ ozvalo se z obýváků. Terko?! Ale já jsem Anna...

Stála jsem tam, dívala se na sebe do zrcadla a netušila, kdo je Tereza. S ručníkem kolem pasu jsem vešla před televizní obrazovku. „Kdo je Tereza?“ zeptala jsem se přímo. „Kdo?“ odvětil Pavel a čučel na ten debilní fotbal. „Ptám se, kdo je Tereza. Teď si mě oslovil, že jsem nějaká Terka,“ vyštěkla jsem a cítila, jak se mi klepou nohy. „Terka? To ses určitě, Aničko, přeslechla,“ usmál se na mě tím dokonalým úsměvem můj kluk a pohybem ruky naznačil, že nevidí na fotbal. Měl to být normální večer dvou zamilovaných lidí, ale nebyl. Já už to nedokázala vyhnat z hlavy.

Zaznělo cizí jméno a pak už to nešlo

Pořád jsem přemýšlela, kdo je Tereza. Určitě jsem slyšela dobře, i když v koupelně tekla voda a v televizi běžel fotbal. Nakonec jsem se začala přesvědčovat, že jsem se určitě přeslechla, že Pavlovi křivdím. Co mají ale jména Anna a Tereza společného? Nic!

S Pavlem jsem zvládla chodit ještě měsíc. Přistihla jsem se, že k němu na Letnou už nejezdím ráda, že mi začíná vadit, jak voní, že mě štve, že každý pátek chodí na tenis a každou středu má fotbal. Najednou mě štvalo i to, jak dýchá a jak dává nohu přes nohu, když sedí na gauči. Byl to konec.

Dnes už to beru bez emocí. Vlastně z toho mám trošku legraci. Jsem přesvědčená, že tehdy na Letné opravdu Pavel řekl jméno nějaké Terezy. Ale jaké? Nevím. Dnes už po tom nepátrám, jen jsem přesvědčená, že jsem se prostě nepřeslechla.

Jak zvládnout partnerskou komunikaci? Radí sexpertka Veronika Kubíčková:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.