Lháři podle horoskopu: Býk tvrdí, že není žárlivý a Váhy neumí přiznat nevěru

UP-Spot Prima+ Originals combo (pro CNN Prima News)

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč tolik lžeme? Proč lžeme těm, které máme rádi? Lhát můžeme z mnoha důvodů. Někdy si myslíme, že pokud neříkáme pravdu, tak druhým nebo sobě pomáháme, neubližujeme jim nebo je nezraňujeme. Faktem je, že lžeme proto, že je snadnější lhát než říkat pravdu. Jaké jsou největší lži, které říkáme sami sobě podle našeho znamení zvěrokruhu?

Proč lžeme? Přepokládejme, že když se člověk uchýlí k tomu, aby druhému lhal či jej podváděl, nečiní to bez důvodu. Každý podvod i lež přece s sebou nesou rizika. Lidé obecně nejsou rádi, když zjistí, že jsou podváděni.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Máte doma psychopata? Takto ho odhalíte

Podvodníka či lháře považují za jakéhosi agresora v utajení, a třebaže lež nemusí být vždy v neprospěch podváděného, i tak bývá tento druh jednání považován za manipulaci a podle toho je s lhářem či podvodníkem v případě odhalení i nakládáno. Většinou jsme přesvědčeni, že lháři podvádějí kvůli svému prospěchu nebo ze zbabělosti, kterou skrývají za milosrdnou lež. Proč ale lžeme sami sobě?

V čem sami sobě lžeme nejvíce?

Podívejte se na krátký a zábavný přehled našich nejoblíbenějších lží, které tvrdíme sami o sobě podle našeho znamení zvěrokruhu. Nejvíce lžeme, když si myslíme nebo říkáme...

  • Beran – když tvrdí, že je absolutně klidný a že se nezlobí.
  • Býk – když ostatní přesvědčuje, že vůbec není žárlivý.
  • Blíženci – když říkají, že druhé vůbec nesoudí, nepomlouvají ani nedrbou.
  • Rak – když tvrdí, že je absolutně v pohodě.
  • Lev – když svému okolí sděluje, že je úplně nad věcí.
  • Panna – když se tváří, že není ve stresu ani pod tlakem.
  • Váhy – když ostatní líbezně přesvědčují, že nikdy nelžou, nepodvádějí ani neklamou.
  • Štír – když se snaží druhé přesvědčit, že vůbec není něčím nebo někým posedlý.
  • Střelec – když říká, že se o nic a o nikoho nestará.
  • Kozoroh – když přesvědčuje sám sebe i ostatní, že nepotřebuje pomoc.
  • Vodnář – když se tváří, že vůbec není nejistý.
  • Ryby – když tvrdí, že jsou životní pragmatici a realisté.

Největší lháři a podvodníci zvěrokruhu

Mezi klasické podvodníky zvěrokruhu obvykle řadíme znamení, kterým vládne neposedný posměváček – planeta Merkur. Také znamení, která mají obavy z konfliktů, sporů nebo životních těžkostí, mají sklony k podvodům a falši.

Hbitost, pružnost, velká přizpůsobivost jsou skvělé vlastnosti Blíženců. Jejich rubem je však určitá dvojznačnost. Také mohutná schopnost improvizace může toto znamení občas zavést na scestí. Jeho vládcem je Merkur – bůh obchodníků, komunikace a podle tradiční mytologie také zlodějů. A tak i jeho „svěřenci“ občas bývají přeborníky ve fabulování, vymýšlení nevinných šprýmů a bohužel i podvodů a lží. Váhy a Ryby mohou být ke klamání přivedeny obavou z konfliktních situací a prudkých střetů. Štír se dopouští podvodů při ohrožení svých zájmů.

Kdo podle horoskopu nejčastěji podvádí a je nevěrný?

Mohlo by vás také zajímat:

Sdílejte článek