Jak poznat psychopata: 9 znaků, které by měly varovat každou ženu

Psychopaty potkáváme na každém kroku. Někteří svou osobnost umí skrývat, další ji projevují otevřeně, někteří vůbec netuší, že se jako psychopati chovají. Život s psychopatem je procházka peklem, ať už ho potkáváte u rodinného krbu nebo v pracovním kolektivu. Jak takového jedince poznat?

Psychopatie je porucha osobnosti, se kterou se jedinec může naučit pracovat, pokud ale chce. A pokud si své dispozice uvědomuje. Řada psychopatů vůbec netuší, že se jako psychopaté chovají. Pro samotného psychopata se navíc vlastně nic moc neděje, při setkání se psychopatem trpí hlavně okolí. Navíc psychopaté patří mezi silné lídry, umí dokonale manipulovat a umí se chovat velmi sebevědomě. To je kombinace, která přitahuje řadu žen.

Pokud zajdete s psychopatem na večeři, tak vám bude zřejmě imponovat jeho sebejisté chování. Pokud ho budete mít doma a vstoupíte s ním například do manželství, připravte se na to, že časem přijdete o vlastní život i vlastní sebevědomí.

Psychopaté hledí na sebe, neumí se vcítit do druhého, chybí jim smysl pro empatii. Jsou ale racionální, jsou zaměření na výkon a na dosažení cíle, to z nich dělá lídry, kteří ví, jak se dostat tam, kam je z jejich hlediska potřeba. Proto hodně psychopatů najdeme ve vedoucích funkcích. Jak psychopata odhalit?

1. Je zaměřen sám na sebe

Nedívá se na svět očima svých blízkých, je zaměřen sám na sebe. Má o sobě vysoké mínění a je přesvědčen, že je něco víc než ostatní lidé.

2. Disponuje osobním kouzlem

I když ostatními lidmi pohrdá, ve společnosti předvádí velké osobní kouzlo a umí být skvělým a vtipným společníkem. Testuje si, co vše mu dovolíte. Nejdříve se tváří jako zábavný parťák, když získá vaši důvěru, bude si brát jen to, co potřebuje.

Po světě naštěstí nepobíhají jen psychopati, ale také muži, se kterými můžete mít šťastný vztah. Jak na to, radí Markéta Hrubešová:

3. Necítí vinu

Jde mu jen o vlastní prospěch a je mu jedno, jak ho dosáhne. Necítí proto vinu, necítí zodpovědnost ke společnosti či k morálním zásadám.

4. Vyvolává vinu v ostatních

Sám vinu necítí, ale umí ji vyvolat ve druhých. I když odhalíte, že něco je jeho chybou, on vás začne přesvědčovat, že k tomu chování jste ho donutila právě vy. On za nic nemůže, vše jste zkazila pouze vy.

5. Je to skvělý herec a ještě lepší lhář

Kdo nectí morálku, tak se neštítí přetvářky a lži. Bude vám s úsměvem lhát do tváře a tvrdit, že jen vy jste něco špatně pochopila. Ze lží je schopný postavit celé bludiště. Když ho při lži přistihnete, tak se vylže další vymyšlenou báchorkou.

6. Vyhrožuje druhým

Jako správný manipulátor umí druhým vyhrožovat. Druhého umí zahnat do kouta zejména tehdy, když odhalil jeho slabé místo. Neštítí se vydírání, umí hrozit, že zveřejní něco, co je pro vás hodně citlivé či intimní.

7. Ponižování a výsměch

Ponižování je dalším krokem, které v psychopatově světě navazuje na vyhrožování. Druhé lidi vnímá jen jako objekty, které jsou na světě pro jeho pobavení či prospěch. Dlouhodobé jemné ponižování může kombinovat s otevřeným výsměchem.

8. Nerespektuje prostor druhých

Pouhé objekty nemají právo na osobní svobodu a svobodnou realizaci. V psychopatově blízkosti se stanete bytostí, která bude muset zapomenout na svou individuální svobodu.

9. Bojí se opuštění

Silné stránky se u psychopata mohou překlopit v jeho slabinu. Když je odhalen, může se začít obávat toho, že ztratí ten předmět (tedy vás), který se naučil ovládat. Psychopat se bojí, že se s ním rozejdete a on to nebude moci ovlivnit. Psychopat se velmi bojí, že lidé najdou svobodnou vůli a budou jednat bez ohledů na jeho přání. Proto se mnoho psychopatů mění v plačící fňukny.

Sdílejte článek
Štítky láska rodina psychologie vztahy psycholog agresor psychopatie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.