Celebrity

15. září 2025 15:42

Zuzana Schneidewind

Pohlreich po sté v akci. Kotleta Olomouc a mrazákový pstruh Šéfa vrátily do devadesátek

Restaurace Na Čertovce – Ano, šéfe! (2025)

Stý díl, stý žaludeční risk Zdeňka Pohlreicha! V Restauraci Na Čertovce na Dolní Moravě ochutnal – a nepochutnal si. „Sladký salát, kotleta tvrdá jako broky… na tomhle není dobrého vůbec nic... Je to, jak když ti někdo na*ere do huby,“ prohlásil nekompromisně Šéf. Podívejte se na exkluzivní sestřih.

Ač se další Šéfem navštívený podnik nachází v srdci turistického zájmu v areálu Dolní Morava, Restauraci na Čertovce se zatraceně nedaří. „Zvenku je ta hospůdka jak malovaná, tak kde bude asi problém?“ diví se Zdeněk Pohlreich ještě předtím, než otevře jídelní lístek.

Jeho pozornosti neunikne interiér podniku a na zdech dekorace, které mu vyloženě nesedí. „Když jsem v hospodě, kde na zdi visí zvířecí kůže, nedělá se mi úplně dobře, zvedá se mi žaludek. Ten interiér není zastaralý, je prostě starý,“ nezastírá svůj dojem.

Přečtěte si také: Češi neumějí jíst příborem. Pohlreichovi ale při stolování vadí jiný zlozvyk

Poté, co Šéf konečně otevře jídelní lístek, má jasno: „Losos, pstruh, hambáč, tatarák… nutné objednat den předem. Vepřová kotleta s olomouckým tvarůžkem. Toastový chléb, dokonce opečený. Tohle je tak zhruba rok 1995. Nějak se nám tady ztratil letopočet.“ A když s odstupem několika hodin zjistí, že lístek byl sestaven před sedmnácti lety a od té doby se nezměnil, nebere si už žádné servítky. „Parodie na jídelní lístek je dobrá tak akorát na podpal,“ vyzve rovnou personál restaurace.

Jubilejní stý degustační zážitek Šéf odstartoval kotletou s olomouckým tvarůžkem. „Kotleta zalitá něčím hnědým, maso se nedá vůbec ukousnout. Je upražený na st*ačku. Je to jak když ti někdo na*ere do huby,“ nešetří kritikou a jediné, co ocenil, byl nakonec toast, který si dal vlastně ze zvědavosti. „Prosím vás, proč aspoň není pomazaný máslem?“ remcal sice, ale s vědomím, že tahle sušinka ho určitě nezabije.

Pstruh z mrazáku

Následoval salát. „Ty vole, to je sladkej jogurt, ne? To chutná jak pribiňáček,“ vyhodnotil první sousto s dresinkem, který evokoval omyl. Ani ryba, na níž se tolik těšil, nepřinesla spásu. „Říkal jsem si čerstvej pstruh. No, maximálně si zaplaval v mrazáku.“ V kuchyni se zatím uklidňují: „Je to dobré, však nejsme žádný Alcron.“ 

Mohlo by vás také zajímat: Pohlreich o pokračování Ano, šéfe!: Lidé mi nadávají za roky staré výroky. Stav gastro scény se lepší

Celkové hodnocení ochutnávky tak bylo ironicky stručné. „Kotleta tvrdá jako broky, asi nejbezpečnější a nejchutnější z toho byl ten toast. Na tomhle není dobrýho vůbec nic... Jídlo na vyliž p*del, někomu ale tenhle barák patří a já se s ním chci potkat. To zasluhuje pořádné vysvětlení,“ dodal nevěřícně Pohlreich. 

V kuchyni zrovna působil pár, jen čtrnáct dní ve službě. Vaří podle přání majitele Davida. „Kuchyně negeneruje absolutně žádné zisky. Netroufal jsem si na přeorganizaci, protože jsem na to vůbec neměl čas. Vařím ještě na druhé hospodě. Tak, jak se to tady před lety pořídilo, tak jsme to nechali rok žít svým životem. A zjistili jsme, že je to strašně špatné,“ zoufal si čtyřiadvacetiletý podnikatel Šéfovi, který se nestačí divit. Jak to celé uchopí a kolik si David nakonec vezme z jeho doporučení?  Sledujte stý díl Ano, šéfe! ve čtvrtek ve 21:40 na Primě nebo již nyní na prima+.

Podívejte se také na reportáž CNN Prima NEWS o tom, jak si vede penzion Pláně po návštěvě Zdeňka Pohlreich:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 9. 2025

Tento den je vhodný pro lehké společenské aktivity a zábavu s přáteli. Nedělejte si starosti, pokud se vám věci nebudou zdát racionální, Berani. Někdy ta nejnepravděpodobnější cesta je nakonec nejlepší. Nepodceňujte fantazii a bizarnosti. Vydejte se na procházku po divoké straně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.