Jak manipulujete s ostatními? Býk hraje roli oběti, Lev zesměšňuje druhé a Ryby mlčí

Každý je schopný s druhými do určité míry manipulovat. Být manipulativní však ještě nemusí nutně znamenat, že jste nečestný člověk. Pokud jde ale o hraní s druhými z osobních důvodů, pak je to vždy špatně. Jaká je vaše nejúspěšnější manipulativní technika podle znamení zvěrokruhu?

Manipulace je definovaná jako snaha o působení na myšlení a chování druhé osoby. Manipulativní chování je nepřímé, většinou sleduje naše skryté osobní cíle. Pomocí manipulativních technik se snažíme druhého dostat do takového rozpoložení, ve kterém manipulaci podlehne. Metod manipulace je více, pomocí pasivních i agresivních technik bojujeme o svá malá i velká vítězství. Měli bychom si ale uvědomit, že pokud použijeme jakékoliv manipulativní metody, ať už jsou to pláč, křik, výčitky, předstírání bezmocnosti, nebo lichotky, vždy nám jde o naše egoistické cíle, nikoliv o spolupráci s druhými.

Jak manipulují jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran

Beran manipuluje s druhými tím, že na sobě nenechává znát jakékoliv pochybnosti o sobě samém a svém názoru. Vždy chce být vítězem, chce být jednička a nepochybuje. O svém přesvědčení umí přesvědčivě přesvědčit i druhé. Odpověď „ne“ si obvykle vůbec nepřipouští.

  • Metoda manipulace Berana: Zdravé sebevědomí a přesvědčivost.

Býk

Býk dosahuje svých cílů překvapivě snadným způsobem. Za prvé je velmi tvrdohlavý a nepřipouští si neúspěch a za druhé si umí moc dobře představit, jaké by to bylo, kdyby svého cíle nedosáhl, kdyby byl donucen dělat něco, co nechce. A tak preventivně a dopředu všem ukazuje své možné budoucí utrpení. Umí skvěle hrát roli oběti.

  • Metoda manipulace Býka: Hraje roli oběti.

Blíženci

Jsou nesmírně přesvědčiví ve svém slovní projevu. Uvěřitelným způsobem pronášejí své polopravdy a někdy i vysloveně lžou. Když oni budou chtít, vše jim „spolknete i s navijákem“. Blíženci jsou mistři slovního klamu a zcela pravděpodobných příběhů. Ne náhodu jsou skvělými obchodníky.

  • Metoda manipulace Blíženců: Umějí z polopravd stvořit pro všechny přesvědčivé a zcela uvěřitelné příběhy.

Rak

Asi nikoho nepřekvapí sdělení, že Rak manipuluje s druhými přes své emoce. Když potřebuje a chce, zcela jasně dá všem najevo, co cítí, jak se cítí a proč se tak cítí. A vezměte na to jed, že za všechny jeho špatné pocity můžete vy.

  • Metoda manipulace Raka: Emocionální a citové vydírání.

Lev

Lva nikdy nenechává v klidu, když někdo dělá něco, co on neschvaluje nebo s čím nesouhlasí. V tom okamžiku začne dotyčného a jeho názory hlasitě posuzovat, v horším případě zesměšňovat. Docílí toho, že se druzí budou cítit špatně či trapně proto, že uvěřili něčemu, co je hodno lvího posměchu.

  • Metoda manipulace Lva: Zesměšňování názorů a postojů druhých.

Panna

Panna umí dokonale přesvědčit druhé, že její nápady jsou ty nejlepší ze všech, a dělá to dost nenápadným způsobem. Dokonce dokáže docílit toho, že její myšlenky přijmete zcela přirozeně za své. Jak? Kritickými či uštěpačnými poznámkami nahlodá vaši sebedůvěru. Panny jsou mistrné v prohnané slovní manipulaci.

  • Metoda manipulace Panny: Kritickými a uštěpačnými poznámkami nahlodává vaši sebedůvěru.

Váhy

Váhy hledají smírná řešení, ale ve jménu toho, aby se vyhnuly konfliktům, občas předstírají, že jsou úplně bezmocné a že nevědí, jak se s problémem vypořádat. Rády předstírají neschopnost, aby nemusely čelit konfliktu nebo aby nemusely vystoupit ze své komfortní zóny.

  • Metoda manipulace Vah: Předstírají neschopnost.

Štír

Rozhněvat Štíra je nebezpečné, každý to ví, a proto každý chce mít Štíra na své straně. Pokud stojíte při něm, chrání vás, pokud ne, zničí vás. Spolehlivá metoda manipulace, nemyslíte? Štír navíc občas moc rád vyhrožuje svým odchodem. Nebojte, tak snadno nikoho neopouští.

  • Metoda manipulace Štíra: Ostatním umí nahnat strach.

Střelec

Střelec se velmi nerad hlásí ke svým skutkům, které by mohly nebo už způsobily nějaké problémy. Pokud mu připomenete, že udělal něco nepříjemného či špatného, rázem si vzpomene na nějakou vaši chybu z minulosti. Můžete si být naprosto jistí, že to bude něco, co opravdu nechcete, aby druzí o vás věděli.

  • Metoda manipulace Střelce: Umí vydírat tím, že vás pomluví, v jeho podání – řekne o vás pravdu.

Kozoroh

Kozoroh dělá rád z druhých parádní hlupáky, obzvláště když s jeho názorem nesouhlasíte. Velmi hbitě vytáhne přesvědčivé důkazy o vaší hlouposti. Použije „nenapadnutelná“ fakta, kterými podpoří své jasné argumenty. V minutě se budete cítit jako méněcenný.

  • Metoda manipulace Kozoroha: Moc rád se intelektuálně povyšuje.

Vodnář

Vodnář si dělá, co chce. Souhlas druhých nevyžaduje a k ničemu nepotřebuje. Dost často se ani nestará o to, jestli někoho svým jednáním naštval. Pokud mu to připomenete, omluví se a jede si dál po svém. Řekne, že je mu to líto, aniž by to myslel vážně.

  • Metoda manipulace Vodnáře: Omlouvá se, aniž by to myslel vážně.

Ryby

Ryby jsou velmi manipulativním znamením, a dokonce jsou i pomstychtivé. V nouzi si budou hrát s vašimi emocemi. Pokud se na někoho naštvou, nemluví s ním nebo ho totálně ignorují, alespoň do té doby, dokud nepřijme jejich názor nebo neudělá to, co chtějí. Je to jeden z nejtvrdších způsobů manipulace s druhými.

  • Metoda manipulace Ryb: Mlčí nebo vás ignorují.

Za našimi manipulativními metodami nestojí jen naše sluneční znamení, ale i znamení měsíční. Vysvětlení je jednoduché. Měsíc symbolizuje naše emoce, nálady a také to, v jaké situaci se cítíme dobře a v jaké ne. Často tak jednáme podle našich pocitů. Podívejte se na své měsíční znamení a odhalte další vrstvu své duše.

Jaká pravidla musíte v komunikaci s představiteli jednotlivých znamení vždy dodržovat?

Malý test se dvěma kontrolními otázkami na závěr:

Poznáte znamení?

1 2 Dotyčný v restauraci dostane špatné jídlo. Vyčítavě a ukřivděně se podívá po číšníkovi. Část porce sní, velkou část nechá, protože mu nechutná. Pečlivě složí ubrousek a pak dlouho čeká, než se dostaví číšník. Neřekne nic, a dokonce se nechá ošidit při placení. Zbytek dnes si to vyčítá, často se k situaci vrací, cítí se ukřivděn. Večer dlouho vytýká dceři drobný nepořádek v pokoji.

2 2 Dotyčný dostane v restauraci špatné jídlo. Hlasitě zavolá číšníka a s netajenou zlostí mu říká: „Co jste mi to donesl za podešev! A co ty hranolky, ty smažila už vaše babička?!" V případě podobně útočného číšníka scéna rychle spěje k vrcholu. Vladimír je zbytek dne v ráži. Je neurvalý a povýšený k sekretářce, vylije si vztek na podřízeném pracovníkovi. Doma, když chce opravit kapající kohoutek, utrhne umyvadlo.

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.