reklama

Bramborové pusinky s pancettou a cizrnovou polévkou

Pečeme podle hvězd - bramborové pusinky Foto:
Pečeme podle hvězd - bramborové pusinky
Foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Jsou výborné i samotné, ale ještě lepší budou, když si k nim uvaříte krémovou polévku z cizrny s domácím petrželkovým pestem.

 

 

Pečeme podle hvězd - bramborové pusinky Foto:

Co budete potřebovat:

Na polévku:

  • 1 malou cibuli
  • 1 malou mrkev
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovku sterilované cizrny
  • 3 dl silného zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 dl bílého portského vína
  • 3/4 lžičky římského kmínu
  • 2 dl smetany ke šlehání (30%)
  • 1 dl mléka
  • sůl a mletý pepř

Na petrželkové pesto:

  • 20 lístků hladkolisté petržele
  • 3 vlašské ořechy
  • 5 lžic olivového oleje (extra virgin)

Na bramborové pusinky:

  • 300 g pečených brambor
  • 150 g hladké mouky
  • asi 3 silnější plátky pancetty (italská sušená slanina)
  • 1 vejce
  • sůl
  • olivový olej na pokapání

 

1. Nejdříve připravíme bramborové pusinky. Pečené brambory (nejlépe na plechu s vrstvou mořské soli) oloupeme a ještě teplé je nastrouháme nahrubo (nebo je prolisujeme i se slupkou a slupku pak vyhodíme, na dva díly brambor bychom měli mít jeden díl mouky).

2. Pancettu nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na oleji a přisypeme k bramborám. Přidáme hladkou mouku a vejce, osolíme, důkladně promícháme a hmotu nastříkáme pomocí stříkacího sáčku na plech pokrytý papírem na pečení. Pusinky pokapeme olejem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.

3. Dále připravíme polévku. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev orestujeme na oleji. Přidáme sterilovanou cizrnu, zalijeme portským vínem a zeleninovým vývarem, přidáme římský kmín a vaříme, až se většina tekutiny odvaří a sahá do výšky asi 2 cm. Přilijeme smetanu s mlékem, rozmixujeme a polévku dochutíme solí a pepřem.

4. Petrželkové pesto si připravíme v hmoždíři rozdrcením petrželky, ořechů a soli. Nakonec přidáváme olivový olej, aby bylo pesto hodně vláčné. Takto připraveným pestem zdobíme polévku na talíři a servírujeme s bramborovými pusinkami.

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Horoskopy 2017

reklama

reklama