reklama

Mangový dort

Pečeme podle hvězd - Mangový dort Foto:
Pečeme podle hvězd - Mangový dort
Foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Stačí upéct jen korpus. Na to ostatní už troubu nebudete potřebovat a výsledek jen nejen chuťově výrobný, ale i nesmírně osvěžující.

 

 

 

 

Co budete potřebovat:

Na korpus:

  • 3 vejce
  • 80 g krupicového cukru
  • 90 g celozrnné špaldové mouky

Na krém:

  • 50 g žloutků
  • 80 g cukru
  • 225 g mléka
  • 8 plátků želatiny
  • 150 g rozmixovaného manga (pyré nebo smoothie)
  • 110 g šlehačky

Na želé:

  • 100 ml mangového pyré
  • 1 lžíci cukru
  • 4 plátky želatiny

 

Postup:

1. Na korpus vyšleháme vejce s cukrem a jemně vmícháme špaldovou mouku. Těsto rozetřeme do kruhu na plech vyložený papírem na pečení tak, aby velikost byla o trochu větší, než je velikost kulaté dortové formy, a dáme na 10 – 13 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

2. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme je nabobtnat. Žloutky vyšleháme s cukrem a přilijeme horké mléko. Směs přelijeme do hrnce a pomalu zahříváme za stálého šlehání, až směs začne mírně houstnout (dáváme pozor, aby se krém příliš nezahřál a žloutky se nesrazily). Hotový krém přecedíme přes sítko, přidáme do něj rozmixované mango a změklé plátky želatiny a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Mangový krém po částech vmícháme do ušlehané šlehačky a vymícháme hladký krém.

3. Z upečeného těsta vykrojíme pomocí dortové formy kulatý plát, vložíme ho do dortové formy, naneseme na něj krém a dort necháme nejméně dvě hodiny ztuhnout v lednici.

4. Plátky želatiny na želé zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Mangové pyré a cukr zahřejeme v kastrůlku, až se cukr rozpustí. Vmícháme změklé plátky želatiny, promícháme, až se želatina rozpustí (nevaříme), želé nalijeme na dort a necháme opět ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Horoskopy 2018

reklama

reklama