Celebrity

29. července 2024 14:09

David Laštovka

Anna Polívková se sestřenicí Bárou Kodetovou přišly o milionové dědictví. Rodina ho prodala

Anna Polívková se svými dvěma sestřenicemi, Bárou Kodetovou a Vendulou Prager Rytířovou Burger, mohly dnes být multimilionářky. Stačilo k tomu jediné, zdědit překrásnou rodinnou rezidenci, kterou si nyní pronajímají k natáčení filmové štáby z celého světa. Proč jim nakonec dědictví nespadlo do klína?

Jejich pradědeček, herec Jiří Steimar, za první republiky nechal v Černošicích postavit v podstatě palác, který později sloužil jako penzion. V něm se tehdy scházela tehdejší smetánka z Prahy. Pravidelně ji navštěvoval například i Jan Masaryk. V roce 1939 ho však Steimarovi prodali, čehož jeho dcera, herečka Národního divadla Jiřina Steimarová, na sklonku svého života velmi litovala.

Dnes si ho pronajímají k natáčení filmaři z celého světa, z čehož plynou milionové příjmy. „Tak ano, mohli jsme nechat dům v rodině a dnes ho lukrativně pronajímat Clintům Eastwoodům. Byla ale doba, jaká byla, a rodina k tomu měla jistě dobrý důvod,“ uvedla k tomu smířlivě pro deník Blesk Evelyna Steimarová, dcera Jiřiny Steimarové.

Komplikované vztahy v rodině

Dědičkami by dnes byly její dvě dcery. Vendula, kterou měla s textařem Zdeňkem Rytířem, a Anna, ta se jí narodila ve vztahu s hercem Bolkem Polívkou. Dalšími dědici by byli potomci jejího bratra, herce Jiřího Kodeta, tedy dcera Bára a syn Ian. A patrně i jeho dcera Karolína, která se mu narodila v prvním manželství. Vztahy mezi nimi ale nebyly nejlepší.

Čtěte také: Herec Bolek Polívka se pochlubil utajovanou dcerou. Otci se nepodobá a žije v ústraní

„Když se naši rozvedli, byla jsem hodně malá. Pamatuji si ho až z doby, kdy jsem za ním začala jezdit do Těptína. Paradoxně si ale z té doby pamatují víc Soňu (Kodetova druhá manželka - pozn.red.), než tátu. Měl buď představení, anebo točil. Když byl doma, dost často spal. Byl to báječný herec, výrazná osobnost, ale jako táta moc nefungoval. Rozchod mých rodičů neproběhl zrovna v dobrém. Dlouho si nedokázali odpustit a žít mezi nimi nebylo zrovna snadné,“ vzpomínala jeho prvorozená dcera v knize Jiří Kodet.

Podívejte se, jak Anna Polívková exceluje v divadle:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.