Móda a krása

14. července 2023 19:00

Komerční sdělení

Uvažujete nad úpravou asymetrických prsou nebo vpáčených bradavek? Spouštíme poradnu s MUDr. Chorvátem

Kolik žen, tolik rozlišností. Každé tělo je jiné a to se týká i velikosti nebo tvaru prsou a jejich umístění na hrudníku. Stejně tak existuje rozmanitost ve vzhledu bradavek a prsních dvorců, výjimkou není ani viditelný rozdíl mezi pravým a levým prsem. Uvažujete nad drobnou nebo výraznou chirurgickou úpravou dekoltu? Zeptejte se plastického chirurga Martina Chorváta na to, co vás zajímá.

MUDr. Martin Chorvát

Je atestovaným plastickým chirurgem a členem České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. Aktuálně působí na Klinice plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, na soukromé klinice Premier Clinic a je primářem na Venusium Clinic. Věnuje se širokému okruhu operací plastické chirurgie, chirurgie ruky a estetické chirurgie a také vyučuje na 3. LF Univerzity Karlovy.

Nové poznatky stále posouvají možnosti plastické chirurgie a úpravy dekoltu dnes mohou působit velmi přirozeně, záleží však na individuálním vkusu a preferencích. Stěžejní je osobní konzultace s renomovaným odborníkem, který vyslechne vaši představu a následně vysvětlí, jakých výsledků je možné dosáhnout. Ještě před osobní konzultací s lékařem vás ale může napadnout mnoho otázek, na které chcete mít odpověď dříve, než se objednáte.

Proto jsme pro vás připravili poradnu, tentokrát s MUDr. Martinem Chorvátem.

Asymetrie prsou

Trápí vás rozdíl ve velikosti nebo tvaru vašich prsů? Podle průzkumů má určitý typ asymetrie až 80 % a více žen, avšak ne všechny se rozhodnou pro zákrok. „Operace asymetrie prsou funguje na stejném principu jako modelace. Dochází k odstranění přebytečné kůže a prsní tkáně, změně tvaru ňadra, popřípadě k použití implantátu či vlastního tuku, například z podpaží,“ vysvětluje MUDr. Martin Chorvát. Výsledkem operace budou souměrná ňadra, což mnohým ženám dodá chybějící sebevědomí.

Pokles prsou

Mnoho žen v určité životní fázi řeší pokles prsou, tzv. ptózu. Jedná se o přirozený proces, který souvisí s postupným ochabováním svalstva, menší elasticitou kůže či úbytkem prsní žlázy v průběhu života. Velký vliv má genetika, ale i životní styl. Typickým znakem je kromě poklesu prsu také bradavka směřující dolů. Pokles se týká i prsou s implantáty, zde je však nutné rozlišit, zda se jedná o ptózu, která vzniká postupně během mnoha let, nebo zda došlo ke sklouznutí implantátu, tzv. bottoming out, které se může objevit i relativně krátce po augmentaci.

Výměna implantátů

Podstoupila jste v minulosti úpravu prsů pomocí implantátů nebo o ní uvažujete? Víte, že zvětšení prsou implantáty obvykle není jednorázovou záležitostí? Někdy je nutné provést výměnu prsních implantátů ze zdravotních, jindy z estetických důvodů. Pokud jste se setkali s termínem doživotní záruka na implantáty, nenechte se zmást. Tento pojem totiž znamená, že v případě potvrzeného prasknutí implantátu dostanete od výrobce nový implantát zdarma. Tedy i implantát s doživotní zárukou je někdy nutné vyměnit. Řada lékařů také doporučuje preventivní výměnu, zejména u starších nebo levějších implantátů. Jde o velmi individuální problematiku, kdy je nutné, aby renomovaný plastický chirurg pacientku seznámil se všemi možnostmi a detaily zákroku.

Jestli přemýšlíte nad vyrovnáním asymetrie prsou, korekcí vpáčených bradavek, zmenšení prsních dvorců, anebo jste už v minulosti podstoupila například augmentaci prsů a zajímá vás téma výměny implantátů –⁠ zeptejte se << ZDE v poradně >> odborníka MUDr. Martina Chorváta, atestovaného plastického chirurga.

Na vaše otázky i s možností pokládat další prostřednictvím živého chatu odpoví MUDr. Chorvát v živém vysílání už 20. 7. 2023 od 20:00 hodin na Facebooku Prima Ženy.

Dotazy můžete přidávat také do komentářů v tomto příspěvku na našem Facebooku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.