Móda a krása

14. července 2023 19:00

Komerční sdělení

Uvažujete nad úpravou asymetrických prsou nebo vpáčených bradavek? Spouštíme poradnu s MUDr. Chorvátem

Kolik žen, tolik rozlišností. Každé tělo je jiné a to se týká i velikosti nebo tvaru prsou a jejich umístění na hrudníku. Stejně tak existuje rozmanitost ve vzhledu bradavek a prsních dvorců, výjimkou není ani viditelný rozdíl mezi pravým a levým prsem. Uvažujete nad drobnou nebo výraznou chirurgickou úpravou dekoltu? Zeptejte se plastického chirurga Martina Chorváta na to, co vás zajímá.

MUDr. Martin Chorvát

Je atestovaným plastickým chirurgem a členem České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. Aktuálně působí na Klinice plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, na soukromé klinice Premier Clinic a je primářem na Venusium Clinic. Věnuje se širokému okruhu operací plastické chirurgie, chirurgie ruky a estetické chirurgie a také vyučuje na 3. LF Univerzity Karlovy.

Nové poznatky stále posouvají možnosti plastické chirurgie a úpravy dekoltu dnes mohou působit velmi přirozeně, záleží však na individuálním vkusu a preferencích. Stěžejní je osobní konzultace s renomovaným odborníkem, který vyslechne vaši představu a následně vysvětlí, jakých výsledků je možné dosáhnout. Ještě před osobní konzultací s lékařem vás ale může napadnout mnoho otázek, na které chcete mít odpověď dříve, než se objednáte.

Proto jsme pro vás připravili poradnu, tentokrát s MUDr. Martinem Chorvátem.

Asymetrie prsou

Trápí vás rozdíl ve velikosti nebo tvaru vašich prsů? Podle průzkumů má určitý typ asymetrie až 80 % a více žen, avšak ne všechny se rozhodnou pro zákrok. „Operace asymetrie prsou funguje na stejném principu jako modelace. Dochází k odstranění přebytečné kůže a prsní tkáně, změně tvaru ňadra, popřípadě k použití implantátu či vlastního tuku, například z podpaží,“ vysvětluje MUDr. Martin Chorvát. Výsledkem operace budou souměrná ňadra, což mnohým ženám dodá chybějící sebevědomí.

Pokles prsou

Mnoho žen v určité životní fázi řeší pokles prsou, tzv. ptózu. Jedná se o přirozený proces, který souvisí s postupným ochabováním svalstva, menší elasticitou kůže či úbytkem prsní žlázy v průběhu života. Velký vliv má genetika, ale i životní styl. Typickým znakem je kromě poklesu prsu také bradavka směřující dolů. Pokles se týká i prsou s implantáty, zde je však nutné rozlišit, zda se jedná o ptózu, která vzniká postupně během mnoha let, nebo zda došlo ke sklouznutí implantátu, tzv. bottoming out, které se může objevit i relativně krátce po augmentaci.

Výměna implantátů

Podstoupila jste v minulosti úpravu prsů pomocí implantátů nebo o ní uvažujete? Víte, že zvětšení prsou implantáty obvykle není jednorázovou záležitostí? Někdy je nutné provést výměnu prsních implantátů ze zdravotních, jindy z estetických důvodů. Pokud jste se setkali s termínem doživotní záruka na implantáty, nenechte se zmást. Tento pojem totiž znamená, že v případě potvrzeného prasknutí implantátu dostanete od výrobce nový implantát zdarma. Tedy i implantát s doživotní zárukou je někdy nutné vyměnit. Řada lékařů také doporučuje preventivní výměnu, zejména u starších nebo levějších implantátů. Jde o velmi individuální problematiku, kdy je nutné, aby renomovaný plastický chirurg pacientku seznámil se všemi možnostmi a detaily zákroku.

Jestli přemýšlíte nad vyrovnáním asymetrie prsou, korekcí vpáčených bradavek, zmenšení prsních dvorců, anebo jste už v minulosti podstoupila například augmentaci prsů a zajímá vás téma výměny implantátů –⁠ zeptejte se << ZDE v poradně >> odborníka MUDr. Martina Chorváta, atestovaného plastického chirurga.

Na vaše otázky i s možností pokládat další prostřednictvím živého chatu odpoví MUDr. Chorvát v živém vysílání už 20. 7. 2023 od 20:00 hodin na Facebooku Prima Ženy.

Dotazy můžete přidávat také do komentářů v tomto příspěvku na našem Facebooku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.