Advertoriál

25. března 2024 12:20

Komerční sdělení

Brzy končí možnost změnit zdravotní pojišťovnu. OZP nabízí pestrý preventivní program včetně užití AI v mamografii

Interview PLUS 18.3.2024

Máte stále stejnou zdravotní pojišťovnu? Otázka, kterou už pravděpodobně řada z vás slyšela během návštěvy lékaře. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, že zdravotní pojišťovnu můžete jednoduše změnit? Liší se od sebe především nabídkou benefitů. Například u zdravotní pojišťovny OZP si můžete vybírat z více než 50 programů.

Základní úkol, tedy hradit zdravotní péči, je u všech zdravotních pojišťoven stejný, přesto se ale v některých ohledech od sebe liší. A právě těmto odlišnostem má smysl věnovat pozornost.

„Naší novinkou roku 2024 je příspěvek na prezenční psychoterapii. Dále našim klientům můžeme nabídnout kompletní síť smluvních lékařů po celé ČR, řadu benefitů i bonusových programů. Většina našich klientů také oceňuje, že s námi mohou komunikovat elektronicky, protože to ušetří hodně času,“ informuje MUDr. Jitka Vojtová, MBA, zdravotní ředitelka zdravotní pojišťovny OZP.

Žádost o příspěvek či kontrola lékových interakcí? Pomůže VITAKARTA

Přestože se mezi námi najdou ti, kteří mají rádi osobní setkávání na pobočkách, řada z nás ocení přehlednou aplikaci. Zdravotní pojišťovna OZP coby první v Česku přišla již před 12 lety s praktickou klientskou aplikací VITAKARTA, kterou neustále vylepšuje.

„VITAKARTU využívá více téměř 500 000 našich klientů. Díky ní si mohou vyřídit z pohodlí domova skoro všechno, třeba žádost o příspěvek nebo provést kontrolu zdravotní péče vykázané na své rodné číslo, ale třeba i sdělit nám  to, že jsou se svým lékařem spokojeni. Aplikace také upozorní na nežádoucí lékové interakce nejen mezi již užívanými léky a nově pořizovanými léčivy, ale taky mezi doplňky stravy a potravinami, což je naprosto unikátní funkce,“ vysvětluje MUDr. Vojtová.

Aplikace VITAKARTA má více než padesát užitečných funkcí. Jejím prostřednictvím je dále např. možné objednat se k lékaři či využít online konzultaci.

Získejte odměnu za prevenci

Chodíte na preventivní prohlídky? Zdravotní pojišťovna OZP váš aktivní přístup ocení připočítáním kreditů do VITAKARTY za absolvování preventivního vyšetření u praktického lékaře, stomatologa a gynekologa.

K prevenci civilizačních onemocnění (např. rakoviny prsu, prostaty, infarktu, Alzheimerovy nemoci aj.) jsou určené tzv. STOP programy. Jejich kompletní přehled najdete na stránkách OZP.

Umělá inteligence odhalila několik nádorů. OZP projekt rozšíří

Zdravotní pojišťovna OZP podporuje využívání nejnovějších technologií včetně umělé inteligence (AI). Vloni tak proběhl pilotní projekt ve spolupráci se skupinou EUC garantovaný celosvětově uznávaným prof. MUDr. Janem Danešem, CSc.

„Projekt se týkal vyhodnocování mamografických snímků s přispěním umělé inteligence. U pěti klientek OZP zachytil nádor, který by nejspíš hodnotící lékaři nedokázali odhalit. Umělá inteligence tak výrazně zvýšila citlivost vyhodnocení. Navíc u několika desítek žen nebylo nutné provádět další sonografická vyšetření. Letos plánujeme využití AI v mamografii rozšířit na další pracoviště,“ zmiňuje plány OZP její zdravotní ředitelka.

Nevíte si rady s diagnózou? Využijte Asistenční službu OZP

Každý z nás už zažil situaci, kdy se objevil nějaký nový zdravotní problém, a my jsme nevěděli, o co se jedná. Pokud nejde o opravdu urgentní problém vyžadující okamžitou návštěvu lékaře, můžete využít živou Asistenční službu OZP. Její operátoři fungují každý všední den od 8:00 do 18:00. Ochotně vám najdou např. ortopeda, stomatologa apod. a zajistí vám termín na požadované vyšetření.

„Víme, že řada neduhů se objevuje také o víkendu. V tu chvíli přichází na řadu aplikace VITAKARTA, jejímž prostřednictvím je možné položit dotaz. Praktický lékař na něj odpoví do 6 hodin od požádání, specialista do 48 hodin,“dodává MUDr. Jitka Vojtová, MBA, zdravotní ředitelka zdravotní pojišťovny OZP.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.