Životní styl

19. července 2024 14:47

Komerční sdělení

Časopis Záhady života: Telepatický experiment letce a psychologa

V průběhu arktické expedice při hledání pohřešovaných sovětských letců v roce 1938 provedli australský letec Hubert Wilkins se spisovatelem a psychologem Haroldem Shermanem telepatický experiment. Psycholog byl na tisíce kilometrů vzdálený – v době experimentu žil v New Yorku. Jejich společná kniha Myšlenky vesmírem (Thoughts Through Space) z roku 1942 popisuje, co všechno se během pokusu, který trval pět měsíců, dělo…

V srpnu roku 1937 Wilkins odpověděl na prosbu Sovětského svazu o pomoc při lokalizaci místa pobytu sovětského letce Sigismunda Levaněvského a jeho posádky, s nimiž byl ztracen kontakt během letu přes arktickou pánev. To byla jejich poslední zaznamenaná pozice těsně na západ od severního pólu. V doprovodu dvoučlenné posádky mezi 22. srpnem a 17. zářím provedl Wilkins čtyři lety z Aklaviku v severní Kanadě.

Další pátrací lety byly podniknuty od ledna do března 1938 v letounu Lockheed Electra vybaveném lyžemi. Hledalo se ve světle úplňku nebo téměř úplňku, hvězd a polární záře. Pohřešovaní sovětští muži nebyli nikdy nalezeni, přestože se během pátrání po nich nalétalo více než téměř 73 000 kilometrů. Experiment s telepatií byl proveden mezi přípravou k této druhé sérii letů, jež začala v říjnu 1937, kdy Wilkins zamířil zpět na sever, aby dokončil přípravy, a ukončením pátrání koncem března 1938 poté, co sovětská vláda bezvýsledné hledání vzdala.

Půl hodiny před půlnocí se bude vysílat!

Experiment a jeho výsledky jsou popsány v knize Wilkinse a Shermana, která obsahuje plné písemné poznámky i záznamy testů mimosmyslového vnímání pomocí Zenerových karet a jejich vzájemnou korespondenci. A je v ní i kapitola věnovaná návodu, jak telepatické zprávy přijímat…

Sherman a Wilkins se před experimentem znali jen zběžně. Když se Wilkins připravoval na zimní fázi pátrání, setkal se s Shermanem a zmínil se mu o riziku ztráty rádiového spojení. Sherman odpověděl: „Bylo by skvělé, kdybych od vás mohl získat telepatické zprávy, až budete v Arktidě. Zvláště v případě, že budete nuceni přistát a zjistíte, že vaše rádiové spojení nefunguje.“

Tato slova vyvolala zvědavost. Wilkins souhlasil s tím, že bude »posílat« myšlenky každé pondělí, úterý a čtvrtek od 23.30 hodin do půlnoci severoamerického východního standardního času, a Sherman doma v New Yorku ve stejném čase uvede svou mysl do »přijímacího« režimu. Po skončení »vysílání« pak písemně zaznamená všechny dojmy, které získal.

Jedna věc je ale idealistická představa a druhá obyčejná realita. Často se stalo, že Wilkins během určeného času často nemohl aktivně »vysílat«, protože byl zaneprázdněn náročnými přípravami na cestu, nebo mnohými požadavky na samotné lety, které v podstatě vyžadovaly jeho veškerý čas. Nicméně Sherman »přijímal« tak, jak bylo dohodnuto – celých pět měsíců, třikrát týdně vždy půl hodiny, a všechny své dojmy si pečlivě zapisoval. Oba muži také své písemné záznamy, jakmile to bylo možné, zaslali svým dalším přátelům, aby je mohli uschovat a porovnat, včetně významného psychologa Gardnera Murphyho z Kolumbijské univerzity.

Výsledkem byly stovky dopisů a záznamů, popisujících Wilkinsovy zážitky a Shermanovo telepatické přijímání, včetně mnoha neočekávaných incidentů. Wilkins zjistil, že místo toho, aby Sherman přijímal to, co během určené půlhodiny »vysílal«, nebo cítil, „… sbíral přenos prakticky všech mých »silných« nebo emocionálních myšlenek ve vztahu k záležitostem expedice, které mnou zmítaly v různých hodinách během dne.“

A je třeba zdůraznit, že Sherman nemohl žádným způsobem zjistit, co Wilkins během dnů prožívá, protože oba muži byli týdny v kuse mimo normální kontakt....

Zajímá vás, jak experiment probíhal, jaké vize Sherman přijímal a nakolik se shodovaly se skutečností? Tento experiment na tisíce kilometrů velkou vzdálenost přinesl faktické výsledky! Celý popis tohoto jedinečného pokusu s telepatií najdete v novém vydání časopisu Záhady života, který je právě teď k dostání na novinových stáncích!

V novém vydání také najdete:

  • Zdá se vám v noci o vašich zesnulých? Víte, co to znamená a co vám chtějí říci?
  • Paranormální jevy: Lze na historicky významných místech nahrát autentické hlasy, pocházejí z dávných dob? Velký rozhovor s Veronikou Taclík Horákovou
  • Jóga prstů: Jak v sobě probudit skrytou spirituální sílu
  • Reinkarnace: Případ malého zázračného baseballisty. Víte, jak poznáte, kým bylo vaše dítě v minulém životě, i když o tom nemluví?
  • Sám sobě věštcem: Jednoduchý návod, jak poznat, co je skryto »ve hvězdách«
  • Mystérium moravských kostelů: Víte, kde krvácela hostie? Záhadný »asijský« kámen  z Řeznovic budí zájem badatelů
  • Alieni pod zemí i na obloze: Druhá část šokujícího svědectví muže »zevnitř«. Odehrály se v Rusku tajné mimozemské návštěvy?
  • Muž hromu a blesku, který stvořil život! Pomocí elektřiny si zahrál na Boha
  • Duchové v domácnosti: Co ničilo rodinu z Bratislavy? Nábytek a předměty se doslova vypařily!
  • Ukradl Erben své náměty Boženě Němcové? Kytice aneb jak to bylo doopravdy
  • Dítě s tajemnou značkou na rameni: Souvisí dávné legendy a pohádky s únosy do UFO?
  • „Suchý ekzém ovlivníte bylinkami, které čistí játra a žlučník,“ radí léčitelka E. Špačková
  • Osud s rentgenovýma očima: Dívka, dnes žena, která vidí pouhým zrakem lidské orgány! Co prokázaly unikátní vědecké experimenty?
  • Mágové na dvoře ruských carů: Víte, které slavné osobnosti pomáhaly zdejším panovníkům?

To vše a ještě mnohem víc najdete právě teď na novinových stáncích v tištěném časopisu Záhadách života.

Získejte Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky. Objednat můžete ZDE>>. Na výběr je předplatné v mnoha variantách nebo jeden výtisk.

Sdílejte článek
Štítky experiment psycholog Sovětský svaz věda a technika Severní pól Záhady života George H. Wilkins Harold Sherman

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.