Prima Love a seriáloví herci podpoří Avon pochod proti rakovině

Herci z primáckých seriálů Přístav a V.I.P. vraždy podpoří jako noví ambasadoři Avon Pochod proti rakovině prsu, jehož mediálním partnerem je opět Prima LOVE.Symbolem pochodu, který odstartuje 11. června, jsou speciální trička. Jejich zakoupením účastnící pochodu podpoří boj proti rakovině prsu.

A právě v těchto tričkách se v nádherných prostorách pražského hotelu Boscolo herci a herečky primáckých seriálů fotili.

Novými ambasadorkami se staly herečky Vanda Hybnerová a Soňa Norisová. Vanda, kterou znají fanoušci seriálu Přístav, přiznala, že oba její rodiče bojovali s rakovinou tlustého střeva. „Tato ´chřipka´, jak se jí u nás doma říká, naštěstí dopadla dobře. Vzhledem k tomu, čím si rodiče prošli, bylo mi doporučeno absolvovat preventivní vyšetření a já jsem poslechla. Pravidelně chodím také na mamograf. Když je člověku dvacet, má pocit, že je nesmrtelný, ale na prahu padesátky už své zdraví vnímá jinak. Oddalovat jakékoliv vyšetření je hloupost, čím déle budete mít strach, tím horší se pak můžete dozvědět zprávu,“ vysvětluje Vanda.

Slovenku Soňu Norisovou zanedlouho uvidí diváci jako spisovatelku Klaudii v seriálu V.I.P. vraždy.

„Jsem ráda, že můžu svou účastí podpořit ženy, které s tímto onemocněním bojují, zapojit se do prevence proti rakovině. Kampaň Avonu je skvělá akce, k níž se ráda přidávám. Sama jsem měla v rodině případ této nemoci, bohužel to nedopadlo dobře. Před pár lety jsem i já měla sporný nález a čekala na výsledky testů. Během těch dvou týdnů čekání jsem velmi přehodnocovala svůj život. Naštěstí všechno dopadlo dobře. Od doby, kdy jsem maminka, naučila jsem se přistupovat ke svému zdraví zodpovědně. Každý člověk by měl. Lékaři dnes dokážou hodně, ale musíte přijít včas a při sebemenším podezření na nic nečekat,“ apeluje Soňa Norisová.

Herec a moderátor Petr Vágner, který hraje také v seriálu Přístav, se do kampaně zapojil už podruhé. „Myslím, že známé tváře mohou v této kampani hodně pomoct. Jsem rád, že jsem opět mohl přispět k prevenci v boji s touto zákeřnou chorobou. Nejedná se jen o rakovinu prsu, ale o rakovinu jako takovou,“ řekl herec.

I Miroslav Etzler, který hrál jednu ze zásadních rolí v seriálu Cesty domů, přijal účast v kampani opakovaně. Nafotit propagační fotky přišel přesto, že měl na noze ortézu a při chůzi si pomáhal berlemi. „Je pro mě ctí opět podpořit nejen pochod, ale celou tuto kampaň. Včasné vyšetření je polovina výhry, na to by všichni měli myslet. Pokud moje účast, můj apel přesvědčí k vyšetření a tím třeba i zachrání alespoň jednoho člověka, budu nesmírně rád,“ vyjádřil se herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.