Sherlock vs. počítač. Připomeňte si nej filmy s vraždící umělou inteligencí!

Bella zabila Edwina. Že by byl tentokrát Sherlock bez práce? Ani náhodou! Bella je program, který Edwin vytvořil. A Sherlock prostě nevěří, že by umělá inteligence svému tvůrci způsobila smrtelný záchvat. Než zjistíte, kdo to všechno narafičil, připomeňte si kultovní pecky, v nichž hraje umělá intel

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20:15 na Prima Love.

(Ne)překonatelný Arnie

To by bylo, aby nebylo Terminátora! Tedy v tomto výběru určitě. Robot vyslaný z budoucnosti prostě patří k těm nej postavám nejen v kariéře Arnolda Schwarzeneggera, ale i ve výběru skvělých akčňáků i sci fi záležitostí. Stroj jdoucí po krku budoucí “matce nepřítele” Sáře Connorové je prostě žánrové zlato.Mimochodem dovedete si představit že místo Arnieho by mu vtiskli tvář Tom Selleck, Michael Douglas, nebo O.J. Simpson? Právě tito herci byli zvažováni.

Parťák, co se pokazil

A teď další klasika! Epesní, téměř padesátiletý filmový opus

2001: Vesmírná odysea režiséra Stanleyho Kubricka podle předlohy Arthura C. Clarka. Je velkolepý, vizuálně krásný a někdy je nazýván dokonce “filmovou operou.” A má taky jedno temné místo, o které se postaral právě zdánlivě “nejlepší přítel člověka ve vesmíru”.

Tedy superchytrý počítač, který se zachová tak, jak to nikdo nepředpokládal.

V hlavní roli Harrison Ford

Vypadají jako lidé, mohu se chovat jako lidé, ale lidmi nejsou. Jsou to replikanti. Hlavní záporáci Blade Runnera. Jeden z nejslavnějších kousků Ridleyho Scotta vznikl v roce 1982 a patří prostě k chuťovkám, které nestárnou.

Super příběh, fenomenální Harrison Ford a hlavní záporák replikant Rutger Hauer. Pod kůži se vtírající hudba Vangelise i perfektní noirová atmosféra a špetka love story se ukázaly jako vynikající mix. Nicméně ponurá atmosféra fiktivního světa se možná přenesla i do toho reálného, protože tohle natáčení proslulo jako výrazně napjaté, konfliktní a celkově nepříjemné. A to tak, že si prý vyneslo přezdívku Blood Runner.

Matrix

Tak tato “nejmladší” záležitost je svým způsobem nejvíc. Umělá inteligence je totiž v sérii sourozenců Wachowských všude a v podstatě stvořila svět, v němž žijí lidé. Ti, kterým se otevřou oči a dostanou se za jeho hranice, pak jde po krku.

Matrix koncem 90. let zásadně ovlivnil podobu akčního žánru. Druhý a třetí díl série sice provázely tak trochu rozpaky, minimálně jednička však patří k jasným kultovkám.

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20:15 na Prima Love.

- nov

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.