CNN Prima NEWS chystá vysílání Rok bez Hanky. Zavzpomínají její přátelé i kolegové

Monika Absolonová vzpomíná na Rok bez Hanky

V sobotu 26. srpna uplyne přesně jeden rok od momentu, kdy celé Česko zasáhla zpráva, že nás navždy opustila zpěvačka Hana Zagorová. Sledujte vzpomínání jejích blízkých přátel a kolegů.

Zpravodajská multiplatforma CNN Prima NEWS chystá speciální vysílání Rok bez Hanky, aby si diváci mohli při smutném výročí připomenout úžasné písně a radost, kterou milovaná zpěvačka celému národu přinášela. Pořad připravuje elitní reportérka Martina Jandová. S Hankou Zagorovou i Štefanem Margitou ji totiž pojí hluboké dlouholeté přátelství.

„Připravovat toto speciální vysílání je pro mě radost, ačkoli je to poměrně náročné. Páteční odpolední speciál od 13:30 s hosty i sobotní SHOWTIME od 19:55 chystám z lásky, se vzpomínkou a velkou úctou k Hance. V rozhovorech jsem se zaměřila na opravdu nejbližší přátele, rodinu a kolegy, kteří nejen vzpomínají, ale i vyprávějí o tom, jak pokračují dál v odkazu Hany Zagorové. Diváci se tak dozvědí, jaké se chystají pocty nebo koncerty a určitě uslyší historky, které ještě nikde nezazněly,“ říká Martina Jandová, která se s Hankou Zagorovou přátelila dlouhých třicet let.

Diváci CNN Prima NEWS tak mohou v pátek 25. srpna od 13:30 sledovat vyprávění a vzpomínání blízkých přátel a kolegů přímo ze studia, které doplníme o reportáže a rozhovory s hvězdnými kolegy, jako je Monika Absolonová, Lucie Bílá nebo Marek Ztracený. Ze života „za pódiem“ leccos prozradí i manažer Luboš Kříž, který s Hankou připravil jedenáct koncertů v Lucerně, nebo Jaroslav Čermák, lékař, který se o Hanku více než čtyřicet let staral a léčil ji. Povídat o tom, jaký byl rok bez Hanky, přijdou do studia CNN Prima NEWS blízký přítel Karel Vágner, Jiří Dvořák, kapelník Hanky BOOM!BANDU, nebo zpěvák Standa Hložek. Během pátečního odpoledne se dozvíme také příběhy a vzpomínky, které o Hance ještě nikdy nikde nezazněly.

V sobotu 26. srpna od 19:55 pak věnujeme smutnému výročí speciální vydání SHOWTIME, které krom vzpomínkových reportáží nabídne i velké překvapení a jeden opravdu velmi exkluzivní rozhovor.

Jaký byl rok bez Hanky?

Monika Absolonová: „Rok bez Hanky, a já mám pořád pocit, že tady někde vlastně je, akorát s tím rozdílem, že nemůžu zvednou telefon a zavolat jí, zeptat se jí na něco. Já jsem k ní měla taky blízký vztah, že jsem věděla, že mi vždycky zvedne telefon, že mi vždycky poradí, že mi vždycky řekne názor na můj nejen pracovní, ale i soukromý život. Nikdy mě nementorovala, vždycky vše řekla s takovou laskavostí a nadhledem, že jsem nad tím, co mi říká, vážně přemýšlela… A většinou měla pravdu.“

Marek Ztracený: „Já na Hanku vzpomínám rád. Poprvé jsme se potkali osobně asi před pěti lety na Slavících, ještě když jsem byl úplně neznámej kluk ze Šumavy a koukal jsem po ní – a ona mě tenkrát pozdravila. A pak jsem jí šel zahrát do Lucerny a tam už jsme spolu mluvili víc a víc a už jsme spolu měli vztah. Chybí mi, že mi už od ní nikdy nepřijde taková ta hezká SMSka plná srdíček, to Hanka ráda dělala. A samozřejmě na ni myslím každou chvíli, protože rádia ji hrají neustále, což dokazuje, jak výjimečná byla.“

Jaroslav Čermák, lékař Ústavu hematologie a krevní transfuze: „Já si neumím představit, že bych já osobně nebo kdokoli jiný z mých známých zvládal takovéhle poklesy a výkyvy v krevním obraze a přitom prostě na plný výkon zpíval, tančil po jevišti, jako to dělala ona. A nedala na sobě nic znát.“

Jiří Dvořák, kapelník doprovodné skupiny BOOM!BAND: „Přiznám se, že je vlastně málo dnů, kdy jsem na ni vůbec nemyslel, kdy jsem si na ni nevzpomněl. Práce, kterou dělám, mi ji neustále připomíná. A když je takový horký den, tak si na Hanku musím vzpomenout vždycky, protože my si vzdychneme: To je zase horko! – ale Hanka by úplně obráceně potěšeně řekla: To máme dneska zase teploučko!

Speciální vysílání uvede CNN Prima NEWS v pátek 25. srpna od 13:30 a v sobotu 26. srpna od 19:55 v SHOWTIME na CNN Prima NEWS a Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.