Životní styl

12. září 2022 18:02

Komerční sdělení

Diamantové malování – koníček, při kterém se nebudete nudit vy ani vaše dítě

Pokud hledáte stále nové aktivity, které byste mohli vyzkoušet společně s dětmi, zkuste se vrhnout na diamantové malování. Užijete si u něj spoustu zábavy, posílíte schopnost soustředění a v neposlední řadě získáte i originální dekoraci do bytu.

Diamantové malování dobylo svět pro svou jednoduchost, atraktivitu a jedinečnost. Momentálně se bleskově šíří a zažívá svůj velký boom. Baví totiž děti i dospělé, a kromě toho rozvíjí jejich kreativitu, schopnost soustředění a jemnou motoriku.

Konečně přichází také na tuzemský trh, a i české rodiny si tak mohou na vlastní kůži vyzkoušet tuhle zábavnou kratochvíli, aniž by obrazy na diamantové malování musely objednávat z ciziny. Co je na něm tak jedinečného a proč nebudete litovat, když se přidáte do komunity jeho milovníků i vy?

Princip diamantového malování

Diamantování kombinuje jednoduchost malování podle čísel s krásou malých třpytivých kamínků, které připomínají drobné šperky. Právě jejich zapojení zvyšuje atraktivitu celého tvoření. Není to ale jen jejich kouzlo, díky kterému vám prázdné plátno rychle rozkvétá přímo před očima a udržuje vaši pozornost.

Tvůrce přitahuje také metodická práce, která spočívá v kladení těchto plastových diamantů, na lepivé plátno označené symboly. Díky přehlednému zpracování pracovní plochy je hned jasné, kam který diamant patří. Pro lepší přehlednost jsou totiž symboly na plátně ještě zvýrazněny barvou odpovídající barvě příslušného kamínku.

Celý proces je neměnný a uklidňující, takže umí efektivně rozpustit neklid a stres, což dělá z diamantového malování dokonalou aktivitu pro dnešní dobu.

Malování trochu jinak

Přijde vám slovo „malování“ v názvu trochu zavádějící? Jako mnoho jiných trendů k nám diamantové malování dorazilo z ciziny, a proto se pro něj vžil doslovný překlad z anglického „Diamond Painting“. I když jste v našich končinách zvyklí malovat spíš obrazy štětcem na plátno, díky této technice si můžete vyzkoušet i ojedinělé malování diamanty.

Po tom, co poskládáte všechny barevné kamínky na příslušné symboly předtištěného lepivého plátna, nabídne se vám pohled na nádhernou obrazovou mozaiku, která se navíc na světle dokonale třpytí.

Zábava pro jednoho i pro celou rodinu

Pokaždé když kolem svého hotového obrazu projdete, pocítíte závan hrdosti na sebe a všechny ostatní, kteří se skládání účastnili. Pokud už teď přemýšlíte o tom, že byste chtěli diamantovat ve více lidech, pořiďte si ale raději náčiní ve více kusech.

U diamantového malování se totiž používá ještě mistička na diamanty a speciální pero, kterým nabíráte diamanty z misky a kladete je na obraz. V jeho špičce pak drží kamínky díky namáčení do lepivé hmoty, která bývá také součástí příslušenství.

Pro společné tvoření s dětmi jsou ideální kromě jejich oblíbených motivů v podobě zvířátek a pohádkových postav také vícedílné motivy – samostatné obrazy, které po zavěšení na zeď vedle sebe, vytvoří jednu ohromující podívanou.

Fenomén diamantového malování

Komunita fanoušků diamantového malování celosvětově neustále roste. Jen na YouTube je k dohledání stovky videí z jejich domácího tvoření, ve kterých můžete najít svou motivaci první a inspiraci k tvoření.

Díky internetu a sociálním sítím se popularita této aktivity snadno rozšířila do všech koutů světa. Kvalita dostupných setů na diamantové malování se ale stát od státu liší a spoustu zemí je i dnes závislá na méně kvalitních produktech z Asie. Na český trh vstoupila před nedávnem značka Vymaluj si sám, která diamantové malování jako jediná v republice, sama přímo vyrábí.

Pro české fanoušky je tak tato kreativní zábava dostupnější než kdy dřív. Kromě nabízených hotových motivů na diamantové malování si navíc můžete nechat zhotovit i diamantový obraz podle vlastní fotky a své dílo tak propojit se vzpomínkami na letní dovolenou nebo připomínkou milované osoby či domácího mazlíčka.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.