Dívka vyhrála svůj boj s akné. Nyní je úspěšnou beauty influencerkou

Miliony lidí, především v pubertě, trpí kvůli akné a pupínkům. Courtney Jones (21) z Velké Británie byla zdrcená takzvaným cystickým akné, které se velmi těžko léčí. Červené a hnisavé boláky měla po celém obličeji a roky jí komplikovaly život. Jak se jich dívka, která nyní vydělává peníze jako beauty influencerka, zbavila?

S pomocí léků a správné péče dostala Courtney své vážné kožní problémy pod kontrolu a nyní chce povzbudit ostatní. Na sociálních sítích vypráví své stále se rozrůstající komunitě sledujících, jak jí hnisavé zanícené pupínky na mnoho let hyzdily obličej, jak krutě byla v důsledku toho šikanována spolužáky a jak se u ní nakonec vyvinuly těžké deprese.

Přečtěte si také: Charlotte Štiková šokovala svou proměnou

Úlevu pomalu přinášela až terapie kontroverzní účinnou látkou Accutane, která se používá v čisticích mlécích a mýdlech. Patří do skupiny syntetických derivátů vitaminu A (retinolu) a má řadu biologických účinků. Během několika měsíců se pokožka Courtney začala zklidňovat, zarudnutí ustoupilo a textura její kůže byla rovnoměrnější.

Courtney týden co týden předváděla pokrok na Instagramu a TikToku. A s každým pozitivním vývojem mladá žena více zářila a viditelně získávala větší sebevědomí. Dnes je vzorem pro své miliony sledujících. Dává tipy na správnou péči a make-up, který nedráždí pokožku, ale přesto zakryje pupínky.

Doslova s kůží na trh

To, že Courtney Jones se svými followery sdílí ty nejšílenější fotky, ji dělá ještě populárnější. Reakce jsou téměř jen pozitivní: „Tvůj příběh sleduji už roky, vypadáš neuvěřitelně!" píše nejeden uživatel. Influencerka se tak díky sdílení svého nelehkého příběhu setkává s velkou podporou fanoušků, kterým je líto, že si tím musela projít a radují se, že je jí lépe.

Zdroj: Bild.de

Podívejte se také na rozhovor s influencerkou Kateřinou Brožovou:

Sdílejte článek
Štítky zdraví krása proměna akné pleť

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.