Dívka vyhrála svůj boj s akné. Nyní je úspěšnou beauty influencerkou

Miliony lidí, především v pubertě, trpí kvůli akné a pupínkům. Courtney Jones (21) z Velké Británie byla zdrcená takzvaným cystickým akné, které se velmi těžko léčí. Červené a hnisavé boláky měla po celém obličeji a roky jí komplikovaly život. Jak se jich dívka, která nyní vydělává peníze jako beauty influencerka, zbavila?

S pomocí léků a správné péče dostala Courtney své vážné kožní problémy pod kontrolu a nyní chce povzbudit ostatní. Na sociálních sítích vypráví své stále se rozrůstající komunitě sledujících, jak jí hnisavé zanícené pupínky na mnoho let hyzdily obličej, jak krutě byla v důsledku toho šikanována spolužáky a jak se u ní nakonec vyvinuly těžké deprese.

Přečtěte si také: Charlotte Štiková šokovala svou proměnou

Úlevu pomalu přinášela až terapie kontroverzní účinnou látkou Accutane, která se používá v čisticích mlécích a mýdlech. Patří do skupiny syntetických derivátů vitaminu A (retinolu) a má řadu biologických účinků. Během několika měsíců se pokožka Courtney začala zklidňovat, zarudnutí ustoupilo a textura její kůže byla rovnoměrnější.

Courtney týden co týden předváděla pokrok na Instagramu a TikToku. A s každým pozitivním vývojem mladá žena více zářila a viditelně získávala větší sebevědomí. Dnes je vzorem pro své miliony sledujících. Dává tipy na správnou péči a make-up, který nedráždí pokožku, ale přesto zakryje pupínky.

Doslova s kůží na trh

To, že Courtney Jones se svými followery sdílí ty nejšílenější fotky, ji dělá ještě populárnější. Reakce jsou téměř jen pozitivní: „Tvůj příběh sleduji už roky, vypadáš neuvěřitelně!" píše nejeden uživatel. Influencerka se tak díky sdílení svého nelehkého příběhu setkává s velkou podporou fanoušků, kterým je líto, že si tím musela projít a radují se, že je jí lépe.

Zdroj: Bild.de

Podívejte se také na rozhovor s influencerkou Kateřinou Brožovou:

Sdílejte článek
Štítky zdraví krása proměna akné pleť

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.