Móda a krása

28. března 2022 13:03

Komerční sdělení

Dovolená v Karibiku? Postačí správný samoopalovák a pár dobrých rad

Drinky na pláži, sůl ve vlasech a sluncem políbená pokožka. I když je dovolená ještě v nedohlednu, pleť s bronzovými odlesky si můžete dopřát i v zimě. Přečtěte si, jak vybrat samoopalovací krém a na co dbát při jeho aplikaci, aby byl výsledný efekt co nejpřirozenější. Takový, jako byste se právě vrátili z Karibiku.

Není samoopalovák jako samoopalovák

Samoopalovací krémy od svého zrodu ušly pořádný kus cesty. Víceméně už se u nich nemusíte obávat oranžového zbarvení ani map na pokožce. I tak je ale třeba samoopalovací krém vybírat pečlivě, aby vám opravdu sedl a opálení bylo co nejpřirozenější. Na trhu najdete samoopalovací krémy, gely, mléka i pěny, které se liší zpravidla konzistencí a způsobem nanášení.

Krém, mléko, nebo pěna?

Krém je klasikou, pěny se velmi dobře roztírají, rychle schnou a brzy působí. Spreje zase vyžadují určitou zručnost při aplikaci, abyste po proceduře nebyli nuceni v koupelně malovat. Pokud chcete pokožku zároveň vyživit a hydratovat, sáhněte po samoopalovacím mléku. Produkt vybírejte i podle požadovaného odstínu opálení – nejčastěji se rozlišuje lehký, střední a tmavý tón.

Opálení na počkání?

U přípravků s obsahem bronzeru se opálení dostaví téměř okamžitě. Díky zabarvení navíc při nanášení přesně vidíte, zda krém natíráte rovnoměrně. Bronzer se pak při sprchování vymývá, zatímco samoopálení zůstane. Samoopalovací přípravek bez bronzeru je průhledný a na opálení si budete muset po jeho aplikaci nějakou dobu počkat. Opálení obvykle vydrží 3–7 dnů, ale u každého přípravku se doba účinku může lišit. Proto si ideálně pečlivě prostudujte informace na etiketě, abyste věděli, co očekávat.

4 tipy pro přirozené samoopalování

1. Aby bylo opálení rovnoměrné

Základním předpokladem úspěšného samoopalování je důkladná příprava. Chloupky na těle odstraňte ideálně den před nanášením přípravku, aby na pokožce dobře držel. Dále pokračujte tělovým peelingem, abyste pokožku zbavili odumřelých buněk. Před aplikací krému se také osprchujte a důkladně osušte.

2. Jak předejít flekům?

Fleky jsou v rámci samoopalování největším postrachem spolu s představou, že chytíte barvu pomeranče. Problematickými partiemi jsou v tomto případě lokty, kolena a chodidla, jelikož se jedná o sušší místa. Určitě nic nezkazíte tím, když na tyto partie nejprve nanesete obyčejný tělový krém a až potom samoopalovací.

3. 3, 2, 1… akce!

Krém nanášejte od chodidel přes nárty, stehna, břicho, dekolt a pokračujte nahoru až ke krku, nakonec si natřete paže. Abyste měli opravdu jistotu, že vaše ruce nebudou flekaté, použijte pro nanášení aplikační rukavice. Po aplikaci si v každém případě nezapomeňte pečlivě umýt ruce.

4. Jak na obličej?

Některé přípravky jsou určené jak na tělo, tak tvář, pokud však máte problematickou či citlivou pleť, raději investujte i do samoopalovacího krému přímo na obličej. Při jeho nanášení nezapomeňte na oblast uší a brady.

Sdílejte článek
Štítky kosmetika Karibik mléko pokožka pěna samoopalovací krém Douglas

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.