zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Grilovaná kuřecí křídla na pivu a vdolky podle Pohlreicha a Fabešové

Grilovaná kuřecí křídla na pivě a vdolky.
Autor: FTV Prima Grilovaná kuřecí křídla na pivě a vdolky.
schneiz , Vydáno: 25.05.2021
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich má jasno: „Na gril patří křídla, do marinády pivo. Pozor ale, abyste nepřekombinovali chutě.“ Vyzkoušejte jeho recept na grilovaná kuřecí křídla na pivu a jako sladkou tečku výtečné vdolky podle Ivety Fabešové.

reklama

Kuřecí křídla na pivu podle Zdeňka Pohlreicha

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (4) - Kuřecí křídla na pivě

Suroviny:

  • kuřecí křídla
  • sůl
  • pepř
  • worcestrová omáčka
  • pivo
  • sladká paprika
  • citron
  • arašídový olej
  • oregano

 

Omáčka:

  • olej
  • cibule
  • česnek
  • zázvor
  • sůl
  • cukr krystal
  • rajský protlak
  • pivo
  • med
  • chilli
  • červený vinný ocet
  • dijonská hořčice
  • sójová omáčka
  • worcestrová omáčka
  • citron

Postup:

Maso v pekáčku řádně osolte a opepřete. Zakápněte worcestrovou omáčkou a zalijte trochou piva. Posypte sladkou paprikou a pokapejte citronovou šťávou a arašídovým olejem. Maso s ingrediencemi promíchejte a nechte chvíli marinovat.

Mezitím připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm nakrájenou cibuli, dva stroužky česneku a kousek zázvoru. Osolte a posypte trochou cukru. Přidejte lžíci rajského protlaku, pivo a dvě lžíce medu. Namelte do omáčky trochu chilli a zakápněte červeným vinným octem. Vmíchejte jednu nebo dvě lžíce dijonské hořčice. Přilijte trochu sójové omáčky, worcestrové omáčky a citronové šťávy. Nechte omáčku svařit, aby zhoustla.

Kuřecí křídla dejte na gril nejprve kůží dolů. Zbytek marinády z pekáčku můžete nalít do omáčky a nechat povařit. Z každé strany grilujte křídla zhruba 5 - 7 minut. Během pečení je potírejte omáčkou. Upečená křídla posypejte ještě čerstvým oreganem a namáčejte je do husté omáčky.

Vdolky podle Ivety Fabešové 

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (4) - Vdolky

Těsto:

  • 530g polohrubé mouky
  • 30g droždí
  • 50g másla
  • 70g cukr moučka
  • 10g soli
  • 300g mléka
  • 3ks žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • trocha citronové kůry

 

Náplň:

  • olej/sádlo na smažení
  • 50g tvarohu na strouhání
  • 250g smetany ke šlehání
  • 200g povidel
  • Postup:

Polohrubou mouku vsypte do mísy, nadrobte do ní droždí, přidejte cukr moučku, žloutky a trochu soli. Rozpusťte máslo a spolu se zahřátým mlékem ho přilijte k mouce. Vypracujte hladké těsto, které nechte zhruba půl hodiny kynout. Pak ho lehce propracujte, aby byly vdolky hezky nadýchané, a nechte kynout dalších 30 minut.

Z vykynutého těsta vyválejte placku tenkou zhruba 1 centimetr a z ní vykrajujte vdolky. Do nich vytlačte uprostřed prsty důlek. Rozpalte olej nebo sádlo a smažte vdolky do zlatova. Ozdobte je povidly, zakysanou smetanou a nastrouhaným tvarohem a můžete podávat.

reklama

Související témata: recept na vdolky , kuřecí křídla na pivu , recepty na grilování , šéfkuchař Zdeněk Pohlreich , Iveta Fabešová

reklama

Přečtěte si také

reklama