Životní styl

29. dubna 2023 17:13

Komerční sdělení , Lea Janochová

Hvězda Makro Czech Gastro Fest Martin Staněk: Kdo vaří s láskou, může být hvězda

Už jen pár dní zbývá do gastronomické akce, která v Česku zatím nemá obdoby. Makro Czech Gastro Fest začíná čtvrtého května a nabízí tři dny plné jídla a všeho, co se točí kolem něj. A navíc v podání těch nejlepších kuchařů z celého světa. Těch se v pražském O2 universu sejde na osm tisíc.

Jsou tu vítání profesionálové - majitelé a provozovatelé restaurací, kuchaři, barmani, baristé i pekaři - a také ti, kteří obvykle stojí na druhé straně prodejního pultu - labužníci, gurmáni i jedlíci. Makro Czech Gastro Fest nabízí tipy k podnikání, vaření i jezení. Všem přítomným se budou na jazycích rozplývat chutě ze všech koutů světa. „Kdo má rád gastronomii, přijde si tam na své. Lístek se bude dát koupit i na místě. Budou se prodávat lístky i do Bocuse d‘Or restaurace, takže člověk bude moct ochutnat i zajímavou gastronomii. Společně s Makrem a s těmi ostatními partnery je tedy chuť nastartovat tradici, která by měla být spojená i s národním kolem Bocuse d‘Or," zmiňuje vyhlášený kuchař a zakladatel několika gastronomických platforem, Filip Sajler, kuchařskou soutěž světového významu.

Česko opět na gastronomickém výsluní

V ní bude Česko zastoupeno kuchařem Martinem Staňkem. Stejně jako celý Makro Czech Gastro Fest se i on bude snažit připomenout, že Česko patří ke špičkám světové gastronomie: „Když to srovnám s dobou před deseti lety, kdy jsem se vrátil zpátky do ČR z Německa, tak se to určitě posunulo a pořád se to posouvá. Mladí lidé to řemeslo zase chtějí dělat, objevují to, že je to prestižní zaměstnání, že když to člověk dělá s láskou, tak může být i hvězda.“

Makro Czech Gastro Fest nabízí návštěvníkům skvělé jídlo i kuchařské osobnosti, kterých v Česku v posledních letech výrazně přibylo. „Jsou to kuchaři, kteří jsou vidět. Jsou tam pořady o čepování piva,  pořady o grilování. Nejvíc tomu pomáhají média, protože z toho dělají sexy obor, a pak jídlo samo o sobě je velice příjemná disciplína a lidi rádi jedí,“ dodává Filip Sajler.

Tenhle Gastro Fest si nenechte ujít

MAKRO CZECH GASTRO FEST se koná již 4.–6. května v pražském O2 universum. Během třídenního svátku gastronomie proběhne i národní finále světové soutěže Bocus d´Or, která je v kulinárním světě považovaná za obdobu filmových Oscarů.

Kompletní program festivalu, bonusové informace a prodej vstupenek na akci najdete na www.makroczechgastrofest.cz

Sdílejte článek
Štítky jídlo Německo láska gastronomie kuchař Česko Filip Sajler

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.