16. června 2016 08:00
Gabriela GabrielováChcete si vychutnat to nejlepší? S prémiovými těstovinami Rummo se vám to podaří
Zdravá, chutná večeře, která nezabere příliš času při přípravě a s jistotou bude vždy perfektní a chutnat všem, komu jí naservírujete. A proč ne, vždyť Vy i Vaše rodina nebo přátelé si zasloužíte jen to nejlepší a bez kompromisů.
Už se nemusíte dělat kompromisy, máte Rummo
Těstoviny patří právem mezi nejoblíbenější porkmy a to nejen v Itálii, kde se jedí již od dob Římanů, ale i jinde ve světě. Jsou snadné a rychlé. V Itálii se jedí připravené tzv. na skus, tedy „al dente“. Dosáhnout toho ale znamená, že musíte hlídat čas a jakmile se jen o chvilku opozdíte, již jsou rozvařené. Nebo co třeba, když si ještě druhý den porci ohříváte? Jíst se dají, ale není to ono.
To ale neplatí o těstovinách Rummo, které zůstávají za všech okolností al dente.
Kvalitní suroviny a tradiční výroba
Rodinná firma Rummo se 170letou tradicí věnovala spoustu času a energie, aby objevila způsob, jak těstoviny vyrobit tak, aby se za prvé nikdy nerozvařily a za druhé nikdy neztratily svůj tvar. Dosáhli toho unikátní patentovanou metodou pomalého zpracování, v italštině Lenta Lavorazione®. Ta vychází z přirozeného rytmu přírody, v němž všechno má svůj čas.
Rummo používá tu nejkvalitnější hrubozrnnou pšenici, kterou mele na semolinu, a do těsta přidávají jen křišťálově čistou vodu z údolí Sannio. Díky tomu jsou jejich těstoviny tak kvalitní a chutné a obsahují vysoké procento bílkoviny, až 14,5 % na 100g. Při zpracování berou ohled na přírodu a původní řemeslnou výrobu. Víte například, že dříve se těstoviny sušily na ulicích pomalu a na přímém slunci?
Těstoviny, které se nikdy nerozvaří
Před usušením se těstoviny lisují do různých tvarů pomocí forem. V Rummo zkombinovali dva tradiční přístupy: teflonové a bronzové formy, protože mnohaletým výzkumem zjistili, že právě tak budou naprosto dokonalé. Teflon dodá těstovinám potřebnou pružnost a bronzový konec formy vytvoří hrubý povrch. Jsou pak tužší, odolnější na skus a nerozvaří se. Navíc hrubší povrch perfektně vstřebává omáčku.
Těstoviny Rummo Lenta Lavorazione nabízejí unikátní kombinaci výjimečných vlastností špičkových bezvaječných těstovin. Přesně to, co potřebujete pro dokonalou večeři, kdykoliv si vzpomenete. Teď již stačí jen si vybrat: špagety, linguine, penne rigate, farfalle či fusilli?
A jak poznáte, že jsou těstoviny uvařené al dente? Zůstávají pevné, ale při skousnutí lehce pruží. Poznáte to i zrakem, uprostřed budou o něco tmavší než na povrchu.
Buďte hvězdou v kuchyni a vychutnejte si to nejlepší!
Těstoviny Rummo3
SOUTĚŽ:
Těstoviny Rummo nyní můžete získat i v naší soutěži. Deset nejrychlejších správných odpovědí získá balíček se třemi druhy těstovin Rummo.
Soutěžní otázka zní:
Co to znamená „Lenta Lavorazione“?
a) údolí, ze kterého odebírá Rummo vodu pro výrobu těstovin
b) příprava těstovin „na skus“
c) patentovaná metoda pomalého zpracování těstovin Rummo