Seriály a filmy

27. října 2016 11:00

Z Francie až do Řecka s Karolínou, už v sobotu!

Podzim definitivně převzal vládu do svých rukou, ale mnoho z nás má v paměti ještě letní zážitky, a právě těmi se nechala inspirovat také Karolína Kamberská.

Vše o pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete TADY.

Ve třetím díle své kuchařské show Karolína, domácí kuchařka vezme diváky na cestu slunným jihem – od Francie přes Itálii až do Řecka. Dívejte se již v sobotu 29. října v 17.00 na Primě.

Karolína Kamberská se s létem loučí symbolicky – s jídly, která si zamilovala na dovolené. V jejím menu provoněném Středomořím tak nebudou chybět třeba levandule, ouzo či pomeranče. Ouzem – tradiční pálenkou z vína ochucenou anýzem – dochutí Karolína svou rybí polévku. Levandule ozvláštní kuřecí kousky a pomeranče budou jednou z ingrediencí sladkého dezertu.

Inspiraci na polévku si Karolína přivezla z Řecka, kde se ouzo hlavně pije, chuť a vůně pomeranče jí léto připomíná pořád a levandule, to je pro ni Provence, kterou zná zatím jenom z filmů, nikdy tam nebyla. „Levandule má prý uklidňující účinky. Garantuji, že až můj recept na levandulové kuřecí kousky ochutnáte, zapomenete, že máte nějaké starosti,“ směje se známá kuchařka. Ze slunného jihu si pak ještě přivezla recept na vepřové ragú s domácími těstovinami. „Z vepřového masa mám nejraději krkovičku, protože je krásně prorostlá, a díky tomu šťavnatá. Nedivím se, že Italové dělají ragú nejčastěji právě z tohoto kusu masa,“ prozrazuje. Menu s ozvěnami Středomoří

* Rybí polévka s ouzem

* Levandulové kuřecí kousky, šťouchaná dýně s parmazánem

* Vepřové ragú s domácími těstovinami

* Čokoládovo-pomerančové tartaletky

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty. Sledujte třetí díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 29. října v 17.00 na Primě.

Všechny epizody pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete na Prima PLAY.

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě. Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská.

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu?

· Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami

· Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

· Gratinovaný pórek se šunkou

· Mražená broskvovo-karamelová pěna

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty. Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 5. 2024

Berani, při prohlížení fotoalb, přestavování nábytku a vzpomínání na minulé časy můžete pocítit nostalgii. V mysli se vám vybaví emocionální události, se kterými jste se v době, kdy se staly, možná ještě plně nevyrovnali. Staré pocity, o kterých jste si mysleli, že jsou pryč, by se mohly vynořit a vehnat vám slzy do očí. Upřímně se těmto pocitům postavte čelem nyní, místo abyste je zase na další desetiletí někam nacpali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.