Prima maminka

21. září 2022 10:29

Komerční sdělení

Jak chránit a čím mazat citlivou pokožku miminka?

Pokožka těch nejmenších vyžaduje speciální péči. Dětská pokožka je totiž třikrát citlivější a pětkrát tenčí než pokožka dospělých. Obzvláště v zimě má dětská pokožka potíže s termoregulací a ochranou před vysoušením. Zjistěte, co pro můžete pro pokožku vaší malé lásky udělat a čím ji mazat, aby byla hebká a chráněná.

Možná vás to překvapí, ale dětská pokožka toho v prvních týdnech moc nepotřebuje. Hned po narození si totiž vytváří kyselé prostředí, které brání vniknutí mikroorganismů. Proto někteří odborníci doporučují první koupání miminka oddálit.

Samozřejmě je ale potřeba myslet také na to, že dětské pokožce nějakou dobu trvá, než se vytvoří stoprocentně funkční kožní bariéra, což trvá klidně i pár měsíců. Než se tak stane, dětská pokožka vstřebává více látek ze svého povrchu než kůže dospělého.

Ochraňte dětskou pokožku před nástrahami jakéhokoliv počasí

UV záření, mráz, vítr či náhlé změny teplot nedělají dětské pokožce nejlépe. To vše může vést k jejímu vysušení nebo podráždění. Proto potřebuje speciální ochranu a péči, kterou může poskytnout například měsíček lékařský. Calendula officinalis podporuje regeneraci pokožky, tvorbu tkání a chrání kůži v boji proti vnějším vlivům.

All-in-one měsíčkový balzám od Weledy se sice vejde do kapsy, ale disponuje všemi úžasnými vlastnostmi calenduly. Balzám pro miminko zjemňuje a intenzivně vyživuje dětskou pokožku, zároveň ji chrání a udržuje vlhkost v rovnováze.

Okamžitá pomoc a úleva pro suchou pokožku děťátka

Chcete-li s miminkem vyrazit v zimě na procházku do parku, nezapomeňte, že ve chvíli, kdy teplota klesne pod 5 °C (u novorozenců) a pod 0 °C (u dětí do tří let) má dětská pokožka potíže s termoregulací a je náchylnější na vysoušení. Balzám z měsíčku lékařského účinně ochrání dětskou pleť před větrem a mrazem.

Balzám pomůže ale i v momentě, kdy už je pokožka na tvářích, bradě, rukou a rtech popraskaná a poskytne jí okamžitou úlevu. To potvrdilo i 83 % rodičů, jejichž miminka se zúčastnila studie zaměřující se na spolehlivost balzámu v drsných podmínkách jako chlad, déšť a vítr.

Spolehlivá ochrana z přírody pro vás a vaše miminko

Tento univerzální měsíčkový balzám pro děti i dospělé podporuje přirozenou bariérovou funkci a snášenlivost pokožky klinicky a dermatologicky prokázána i na vysoce citlivé pokožce. 100% přírodní receptura bez vody obsahuje vosky, organické rostlinné oleje, organické kakaové máslo a výtažky z organického měsíčku a prosa.

Sdílejte článek
Štítky kůže děti pokožka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.