Celebrity

19. září 2023 11:53

CNN Prima NEWS

Jaroslav Stodola šel na pohřeb své oběti, hostinu nevynechal. Vraždil pro mince mrtvých

Zašel na pohřeb člověka, kterého sám zabil, a v klidu si pochutnal i na následné smuteční hostině. Řeč je o Jaroslavu Stodolovi, který společně s manželkou Danou zavraždil osm důchodců. Hluboko do hlav nejhorších českých vrahů a zločinců nahlížejí novináři CNN Prima NEWS Václav Janata a Jakub Kvasnička v novém videopodcastovém projektu HLASY ZLOČINU. A to i za využití archivu Krimi zpráv.

První díl se zaobírá doposud nepříliš známými detaily případu manželů Stodolových, kteří zabili nejvíce lidí v historii samostatné České republiky.

ČTĚTE TAKÉ: Pro peníze vraždili důchodce. Kdybych Danu nepotkal, tak se to nikdy nestane, dušuje se Stodola

„Jak víme, Stodolovi loupili pro peníze. Víte ale, kolik si celkově odnesli? Za osm vražd? 300 tisíc korun… Šílené,“ říká jeden z autorů projektu Jakub Kvasnička. „Kolikrát byly na místě činu relativně velké peníze v bankovkách. Ale Stodola bral raději mince – a pak z nich doma stavěl komínky a přepočítával je,“ popisuje jeden ze znaků jednoduchosti vraha Václav Janata.

Zvonil umíráčkem a najedl se

Jedním z nejbizarnějších momentů celého případu je právě pohřeb pětasedmdesátiletého Stanislava Šandy, který byl vůbec první obětí manželů Stodolových. „Rok 2001. Tehdy se ještě nevědělo, že jde o vraždu, natož aby se vědělo, že vrahy jsou Stodolovi,“ popisuje Janata. „A tak šel Stodola na pohřeb pana Šandy a nepřišlo mu to ani trochu hloupé…“

Kvasnička pak vzpomíná na slova vyšetřovatele Jana Žerovnického: „On tehdy říkal, že dokonce během pohřbu pana Šandy zvonil Stodola umíráčkem. Pozůstalí ho potom pozvali i na takzvaný kar, tedy smuteční pohoštění. Stodola si doma liboval, jak se poměl,“ vypráví Kvasnička. Vyšetřovatel Žerovnický byl podle něj přesvědčený, že to Stodola myslel upřímně, že si skutečně dobře pochutnal, že mu ty hrozné souvislosti mezi příčinou a důsledkem vůbec nedošly.

Hlasy zločinu

Jak vypadala zvrácená láska manželů Stodolových? Co byla hlavní zbraň Dany? Jakou měla minulost? Proč dokázala manipulovat i s příbuznými obětí? Jak hodila na Stodolu i vraždu, kterou spáchala ona sama? Proč se spolu dodnes nebaví? A co říkal Stodola na záznamech z rekonstrukcí svých činů?

Odpověď na tyto a další otázky naleznete v prvním díle videopodcastu CNN Prima NEWS HLASY ZLOČINU, který přináší detailní pohled do hlav nejhorších vrahů v historii Česka. Pustit si ho můžete v úvodním videu článku.

Hlasy Zločinu: Seděl nenápadně v letadle. Cestující netušili, že Američan zavraždil čtyři lidi v Brně. Co hrozilo?

Sdílejte článek
Štítky peníze pohřeb vrah Jaroslav Stodola Dana Stodolová Bez lítosti Hlasy zločinu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.