2. dubna 2017 10:00
Martina ČerňanskáDietní bramborák s kuřecími nudličkami a zeleninou
JTCJ - Zdravý bramborák
Když se řekne bramborák, většina z nás si představí mastnou pochoutku, která se rozhodně nemůže řadit mezi zdravá jídla. Petr Havlíček z pořadu Jste to, co jíte vám ale dokáže, že to jde i zdravě!
A aby to pro vás bylo ještě snažší, máme pro vás i videorecept!
Co budete potřebovat za suroviny?
Na bramborák:240 g brambor20 g celozrnné mouky1 stroužek česneku1 vejcetrochu řepkového olejedrcený kmínsůl, pepřmajoránku
Na kuřecí směs:
120 g kuřete50 g cibule100 g papriky1 stroužek česnekutrochu řepkového oleje
Brambory nastrouhejte najemno, do směsi přidejte protlačený česnek, přimíchejte mouku, rozšlehané vejce, osolte, opepřete, přidejte kmín a majoránku.
Pánev vymažte ubrouskem s trochou oleje a nalijte těsto a opečte z obou stran.
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a ogrilujte na pánvi. Po chvilce přidejte cibuli a papriku.
Hotovou směs nandejte na hotové bramboráky.
Dobrou chuť:)
Sledujte pořad Jste to, co jíte každé pondělí ve 21.30 na Primě!