Herci z Ohnivýho kuřete vařili v Plzni. Mrkněte se na FOTKY!
Fresh Festival a Ohnivý kuře 1
Oblíbení herci ze seriálu TV Prima Ohnivý kuře Richard Tesařík, Eva Čížkovská, Ivy Hoang a Viet Anh Doan předvedli, jak se umí otáčet u plotny. V rámci Bosch Fresh Festivalu v Plzni připravili přímo před zraky diváků jednu kuřecí specialitu.
Herci pod vedením Kláry Michalové, šéfredaktorky Prima FRESH, připravili kuřecí řízek s chřestem.
Richard Tesařík si vaření před diváky pochvaloval. „Já jsem exhibicionista, trému jsem neměl, vaření mě moc bavilo. Chřest mám rád, miluju například chřestovou polévku. Při přípravě receptu jsme částečně použili i přepuštěné máslo ghí. Já ho taky hodně doma používám, dokonce si ho i sám vyrábím, například ryby jsou na něm skvělé,“ radil Richard Tesařík.
Fresh Festival a Ohnivý kuře 2
Eva Čížkovská je vyhlášená kuchařka. „Vařím každý den obědy i večeře už spoustu let, takže z vaření na veřejnosti jsem žádné obavy neměla. Chřest doma připravuju občas, protože ne všichni ho u nás jedí. Tenhle recept jsem ale ještě nedělala,“ řekla herečka.
Fresh Festival a Ohnivý kuře 5
Viet Anh Doan byl překvapený z toho, kolik lidi ho během festivalu poznávalo a chtělo se s ním fotit. „Je hezké vidět, že práce, kterou dělám, má smysl. Chřest moc nejím, ale v této úpravě se smetanovou omáčkou byl moc dobrý. Navíc Klára nás perfektně instruovala, takže vaření na veřejnosti bylo velmi příjemné,“ chválil Viet.
Fresh Festival a Ohnivý kuře 4
Ivy Hoang se trochu obávala, co ji během workshopu čeká, zda například nebude muset krájet hodně nějaké zeleniny. „Já doma vařím, ale většinou podle nějakého receptu, bála jsem se, abych při vaření na veřejnosti všechno stíhala. Ale recept byl jednoduchý. Já jsem hlavně masožrout, jeden den bez masa je pro mě utrpení. Chřest jím, ale neuměla jsem z něj žádné jídlo připravit, tohle bylo rychlé a navíc moc dobré, takže pro mě skvělý tip,“ pochvalovala si Ivy.
Fresh Festival a Ohnivý kuře 3
Své kuchařské pomocníky chválila i Klára Michalová. „Byli velmi šikovní, nikdo nic nespálil. Chřest jsem si vybrala mimo jiné proto, že je právě jeho sezona. Já osobně ho miluju, ale vím, že hodně lidí si s ním neumí moc poradit, neví, jak ho připravit. Lidé by se měli naučit ho v kuchyni využívat, je škoda se chřestu bát,“ řekla šéfredaktorka Prima FRESH.