Celebrity

23. dubna 2023 05:30

David Laštovka

Ljuba Hermanová do postele dostala každého. Byla průkopnicí plastik a milovnicí mladíčků

Před 110 lety se narodila Ljuba Hermanová. První dáma českého šansonu, operetní a muzikálová zpěvačka a herečka. Pověst neměla zrovna nejlepší, lidé ji však milovali. Měla údajně tolik milenců, kolik písniček. Milostné románky prožila s řadou slavných mužů.

Soukromý život Ljuby Hermanové by vydal na román. Milovala zábavu, flámy a společnost mužů. Tradovalo se o ní, že užívala kokain a holdovala alkoholu. Její láska byla velmi nestálá a věrnost jí nikdy nic moc neříkala. Ve výčtu jejích milenců nechyběl ani Jan Werich s Jiřím Voskovcem. „Myslím, že jsem se Werichovi líbila, ale mně se líbil spíš jemnější a romantičtější Voskovec. Ovšem randila jsem s oběma. Později jsem se dozvěděla, že si to pak v šatně stejně řekli,“ vzpomínala Hermanová ve své knize.

Přečtěte si také: Blanka Kovaříková o osudech českých legend. Jaké to bylo u nich doma?

Boxer i noblesní pán

Do postele dostala v podstatě každého muže, po kterém zatoužila. S nikým ale dlouho nevydržela. Čtyřikrát se vdávala, čtyřikrát se rozvedla. Ve dvaadvaceti letech se provdala za mistra republiky v boxu Eduarda Hrabáka, po půl roce od něj utekla. Její druhý muž, Miroslav Lorenc, byl pravým opakem prvního manžela. Noblesní, velmi sečtělý pán, který ji naučil společenskému chování, nikdy se nehádal a v umělecké kariéře ji velmi podporoval. Ljuba ho nakonec opustila kvůli mladšímu architektovi Jiřímu Dvořákovi, s kterým se poznala v Divadle Na Zábradlí. Ani toto manželství nevydrželo.

Provdala se za muže, který byl o 29 let mladší

Další nevydařený vztah prožila s Karlem Šmídkem, který byl o devětadvacet let mladší. Když se brali, bylo jí dvaašedesát let, Karlovi třiatřicet. Po pár letech ji mladý manžel opustil kvůli jiné ženě. Rozešli se ovšem v dobrém.

Mohlo by vás zajímat: Tajemství Jiřího Lábuse. Proč se nikdy nestal otcem a nebyl viděn se žádnou ženou

Ljuba Hermanová stárla s grácií. Udržovala se ve výborné fyzické kondici i duševní pohodě. Ještě ve svých osmdesáti letech byla schopna na pódiu udělat stojku. Byla také průkopnicí plastické chirurgie u nás. Její tvář a tělo zdobilo několik zákroků. Aby se udělala mladší, dokonce si nechala upravit i rok narození. Místo 1908 uváděla rok 1913. Zemřela sama, bezdětná, v květnu 1995. Bylo jí 83 let.

Zajímavý je také příběh herečky Terezy Brodské, jak vzpomíná na otce Vlastimila Brodského?

Sdílejte článek
Štítky výročí milenec manželství zpěvačka plastika herečka Jan Werich Jiří Voskovec Ljuba Hermanová Miroslav Lorenc

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.