Magie bouřky: Když nebe potemní a křižují ho blesky, můžete začít čarovat

Bouře se od nepaměti zrcadlila v lidské kultuře. Kdysi byla pro člověka nepochopitelným jevem, děsila ho a zároveň mu přinášela životodárnou vláhu. Darovala mu také oheň. Není tedy divu, že si lidstvo vytvořilo celou řadu mýtů, pověr a představ o bouřce i o její magické moci, které se předávaly z pokolení na pokolení.

Existovali bohové bouře, svatí ochránci a démonické bytosti, kteří byli spojováni s přírodními živly. V lidové kultuře byli ctěni zaklínači bouřek, zvonilo se proti mračnům, odvádělo se krupobití a léčilo se pomocí hromových kamenů, které lidé sbírali po bouřkách v místech, kam udeřil blesk.

V raném středověku si lidé hromových kamenů natolik cenili, že jim přisuzovali silné magické vlastnosti. Kameny prý usnadňovaly porod, měly dobrý vliv na růst dětských zubů, chránily před přízraky a přinášely štěstí. Ten, kdo nosil hromový kámen při sobě, měl být chráněn proti zasažení bleskem. Ochrana se vztahovala i na jeho dům, anebo dokonce na celou obec, kde dotyčný žil.

Zvláštní magická síla jarních bouřek

Zatímco většina bouřek v roce je chápána negativně, o jarních bouřkách to neplatilo. Čím více a čím dříve z jara prý hřmělo, tím lépe. Věřilo se, že když se země otřese, stane se úrodnější. Jarní bouřka také dokázala člověku předat sílu. Za první jarní bouřky jste se měli chytit silného stromu a byli jste pak po celý rok zdraví a silní jako tento strom. Podobně se věřilo v nabytí síly tím, že se za jarní bouřky zvedala různá těžká břemena.

Máte rádi déšť, máte rádi bouřky?

Když prší a jsou hromy a blesky, je vzduch prosycen silnou magickou energií. Kouzelnou moc má i déšť, který bouři provází. Bouřková voda má čarovnou sílu očistit i nabíjet. A když budete mít štěstí a na konci bouřky uvidíte duhu, můžete si zkusit přičarovat i finanční štěstí. Podle Helen Stanku, slavné kartářky a vědmy, je prý na konci každé duhy hrnec s pokladem. Stačí, když si nachytáte déšť, který padá z duhové oblohy a očistíte v něm všechny věci, které souvisejí se zdrojem vašich peněz, a bude vám požehnáno.

Na přesný návod se můžete podívat v následujícím videu:

Zdroj: Roman Mach: Pověrečné představy o bouři a blesku, Masarykova univerzita 2007 a www.kartarkysvetla.cz

Mohlo by vás také zajímat:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.