Celebrity

15. července 2024 10:33

David Laštovka

Michal Pavlata po sobě zanechal milionový majetek. Obermaierové odpustil nevěru

15. července jsme si připomněli nedožité 79. narozeniny herce Michala Pavlaty, který patřil k hvězdám českého dabingu. Zemřel ve věku 71 let po statečném boji s rakovinou. Jeho soukromý život by vydal na román.

Pavlatovou první láskou, na kterou se nezapomíná, byla o rok mladší herečka Jaroslava Obermaierová. Zamilovali se do sebe během studií. „Chodili jsme spolu pět let. Teda ona se mnou jen tři. Měl jsem parohy, které se téměř dotýkaly hvězd. Ale nezlobím se na ni. Ona byla tak nádherná ženská, že přece nemohla mít jen jednoho kluka,“ popisoval Michal Pavlata ve svých pamětech.

Dojemný telefonát před smrtí

Přestože se rozešli, přáteli zůstali až do jeho smrti. Jaroslava Obermaierová na něj dodnes vzpomíná s úctou a láskou. „Hodně jsme toho spolu prožili. Byly to krásný časy. Vždycky jsme se rádi viděli. Míša byl vynikající člověk a umělec,“ prozradila herečka pro web Prima Ženy.

Když na sklonku života Michal Pavlata bojoval s rakovinou a věděl, že mu zbývá jen pár dní života, své první lásce zavolal, aby se s ní rozloučil. „To, že je vážně nemocný, nikdo nevěděl. Nedával na sobě nic znát. Ani v tom posledním hovoru si na nic nestěžoval. Až po jeho smrti mi došlo, že mi zavolal, aby se se mnou rozloučil,“ povzdechla si herečka.

Zanechal milionový majetek

Michal Pavlata se na poslední dny nechal z nemocnice převézt domů, kde to miloval. Tam 21. ledna roku 2017 vydechl naposledy. Bylo mu 71 let. Manželku Evu, s kterou prožil sedmatřicet spokojených let, přežil o osm let. Jejich manželství bylo bezdětné a žili jeden pro druhého.

Herec a věhlasný dabér po sobě zanechal majetek za několik milionů korun. Kromě bytu v centru Prahy také vilu v Klánovicích. Před smrtí o sobě s humorem prohlašoval, že tím, že je dobře situovaný důchodce, tak se o něj příbuzenstvo moc hezky stará. Pouhých pětadvacet dní po jeho skonu zemřel ve věku 63 let jeho mladší bratr Jan. Z rodiny už žije pouze hercův o čtyři roky mladší bratr Josef Pavlata, který byl v minulosti senátorem za ODS.

Pro Ondřeje Vetchého byl tátou

Mezi kolegy byl velmi oblíbený. Pro herce Ondřeje Vetchého byl jako táta. „Děti samy pochopí, že dospějí v ten den, kdy odejdou jejich rodiče. S tímto faktem jsem musel dospět během studií. Celý můj následný život, a to nejenom v Činoherním klubu, byl protkán skvělými muži, kteří mě k sobě připoutali. Je těžké být dospělý, zejména když musíte dospívat znovu a znovu. Ztráta Michala je snad ještě osobnější. Stal se mým Pavlatátou. A já tím získal celou novou rodinu,“ pronesl dojemně na pohřbu Michala Pavlaty.

Pavlatův nezaměnitelný hlas z něj udělal hvězdu dabingu. Namluvil téměř pět tisíc rolí. V české pohádce Honza málem králem například propůjčil hlas hlavnímu hrdinovi Jiřímu Kornovi.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.