Mámy sobě

7. května 2023 19:18

Michaela Švarcová

Modelka a moderátorka Monika Leová neustále putuje prstem po mapě. K cestovatelské vášni vede i dceru Miu

Česká Miss Earth pro rok 2013 Monika Leová doma chvíli neposedí. Společně se svým manželem Martinem jsou cestovatelé tělem i duší a lásku k dobrodružství se snaží vypěstovat i u jejich dcery Miy. Poprvé s ní vycestovali do zahraničí v obytném voze, když jí byly čtyři měsíce.

„Cestování tehdy bylo jednodušší, než je teď. Protože Mia jen ležela, nikam ti nemohla utéct, hodně spala, takže kdybych to mohla vrátit, tak bych klidně cestovala hned po šestinedělí. A hlavně Mia zvládá cestování skvěle, nedělá se jí špatně, takže jsme to měli hodně ulehčený, a navíc jsme cestovali autem, kde jsme měli všechno,“ řekla Leová v pořadu Mámy sobě.

Když byl Mie rok, vypravili se poprvé letecky na Kanárské ostrovy. Od té doby podnikli už několik letů. „Důležité je mít spoustu hraček, sušenek a přiznám se, že používáme i tablet. Ovšem za mě je největší vychytávka noční let, protože každý noční let prospí a není po tom nějak rozhozená,“ svěřila se moderátorce Andree Antony.

Monika si teď zřejmě s cestováním dá na chvíli pauzu. Očekává totiž další přírůstek do rodiny a věří, že by první větší výlet už ve čtyřech mohli zrealizovat po šestinedělí. Jaké jsou vietnamské tradice po narození dítěte a co z pravidla dávají příbuzní a kamarádi rodičům novorozeňat, se dozvíte v pořadu Mámy sobě.

Hlavním partnerem pořadu je Česka mincovna

Česká mincovna z Jablon­ce nad Nisou je spolehlivým partnerem České národ­ní banky již od svého založení v roce 1993. Za tu dobu vyrazila na 3,5 miliardy min­cí. Pro ČNB vyrábí veškeré kovové oběživo, které Čechům cinká v kapsách, tj. 1, 2, 5, 10, 20 a 50Kč mince, ale také všechny zla­té a stříbrné pamětní mince s nominální­mi hodnotami 200, 500, 5 000 a 10 000 Kč.

Vedle výroby pro potřebu státu Česká mincovna každoročně připravuje vlastní emisní plán, který obsahuje stovky titulů. Snoubí se v nich špičkové umělecké a řeme­slné zpracování, přísně omezený emisní náklad a přednosti drahých kovů. Investiční mince nabízejí uchování a zhodno­cení finančních prostředků.

Dárkové mince a medaile jsou pak určené k různým příležitostem jako např. novorozeným miminkům, novomanželům či absolventům škol a je možné na ně vyrýt osobní věnování. Zlato a stříbro jsou symboly luxusu již tisíce let, po které lidem propůjčovaly moc, umožňovaly budovat i bořit říše, budit zájem krásných žen a jít za svými sny. Díky České mincovně už člověk nemusí být egypt­ským faraonem nebo karibským pirátem, aby se mohl těšit z lesku drahého kovu a výhod, které přináší.  Přesvědčte se sami na www.ceskamincovna.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.