Módní alarm a jarní trendy 2024: Puntíky, červená, mašle a devadesátky

Anna Tejklová o módě

Jaké jsou letošní jarní trendy a tipy? Přečtěte si Módní alarm, který pro vás připravila módní návrhářka Anna Tejklová.

Puntíky jsou věčné

Puntíky jsou nesmrtelný a krásný vzor, který evokuje ženskost a hravost, působí také mladistvě a roztomile. Výhoda puntíků je, že se dají nosit v jakémkoliv věku a na jakékoliv postavě. Musíme jenom zohlednit známé pravidlo, že vzor má být velikostí úměrný nositelce. Drobná žena tedy nosí malé puntíčky, mohutnější dáma velké. V případě nedodržení hrozí, že vzniklým kontrastem bude zdůrazněno to, co nemá.

K puntíkovaným šatům se skvěle hodí lodičky na podpatku, viz foto. Odvážnější ženy mohou obléci i další puntíkované doplňky, jako jsou například punčochy, ale dobré je celek nepřeplácat, aby nevznikl přílišný cirkus.

Delší saténová sukně s většími puntíky může být nositelnou variantou pro ženy, které nechtějí ukazovat nohy. Tento vzor, střih i materiál jim dodá svěží a elegantní vzhled i tak.

Mašle, holčičí i ženské

Mašle jsou svým působením blízko puntíkům. Jsou ženské až holčičí, hravé a roztomilé. Často se také puntíkované šaty či sukně s mašlemi kombinují. Hezky ale vypadá i mašlová vázačka u krku, jako ji vynesla Jennifer Lopez. Kombinuje ji s dalším velkým trendem, ke kterému se dostaneme, a tím jsou poloprůhledné materiály.

Ukázka, jak hezky barevně a stylově mašlové šaty zkombinovat.

Mašle se dá využít i jako hlavní módní prvek, jako to vidíme na sukni zde.

Šaty podobného typu využijete na jaře i v létě.

Pokud se ale necítíte na obří mašle v dekoltu či na bocích, můžete si je dát třeba jen jako doplněk do vlasů, culíku, drdolu či čelenky.

Metalické materiály

Metalické materiály jsou odkazem devadesátek, které se do módy vrací už delší dobu. Tento styl je velmi efektní, ale může být i trochu nebezpečný. Nic tolik opticky nezvětšuje jako metalické látky či materiál s flitry. S dobrým střihem a barvou se ale s nimi dá dosáhnout nepřehlédnutelného vzhledu.

Jejich zvětšovací schopnost se dá také využít ve vlastní prospěch. Tip pro ženy, které chtějí mít objemněji a přitažlivěji působící dekolt – oblečte si top z této látky a uvidíte divy.

Červená – nejsilnější barva palety

Oficiálně je sice barvou roku jemná broskovová (odstín Pantone 13-1023 Peach Fuzz), ale červená si stejně mohutně prorazila cestu na mola i do ulic. Nejsmyslnější barva ze všech sluší brunetám, černovláskám i blondýnám. S červenou vypadají skvěle zlaté či bílé doplňky, odvážnější ženy mohou do kombinace zvolit třeba i zelenou či drsnější černou. Na jaře vám červená dodá potřebnou energii a záři.

Jennifer Lopez se ve svém novém provokativním klipu oblékla celá do červené a ten efekt vidíte sami.

Průhledné třpytivé materiály, ale i krajka

Poloprůhledné šaty, topy i kombinézy se drží v módě už opravdu dlouho. Není divu, mohou vypadat skvěle a hezkou postavu ještě více zdůrazní a zkrásní. Třpytky a vzory na transparentní látce dodávají více tajemství a elegance.

Krásná může být v tomto pojetí i krajka, která působí ještě noblesněji a elegantněji než třpytky a flitry.

Květy navždy

Nic se k jaru nehodí více než motiv květů na šatech. Bezpočet květovaného oblečení najdete v kamenných obchodech i na internetu.

Nebojte se nápadných doplňků, barevně i tvarově. Dodají vašemu oblečení jiskru a zábavnost.

A co naopak můžete ze šatníku klidně vypustit? Nápadná loga značek

Velká loga značek na oblečení nepůsobila dle mého názoru extra stylově a vkusně nikdy, nyní je to ale už oficiální. Proč byste ze sebe měla dělat reklamní plochu?

Užijte si krásné a barevné jaro, milé čtenářky a milí čtenáři.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.