Móda a krása

22. listopadu 2023 14:45

Anna Tejklová

Módní alarm z cen Emmy 2023: Šaty à la migréna či stánek s párky

Byl na letošním udílení cen Emmy 2023 dress code „oblečte se jako po třech dnech na LSD“? Podíváme se především na nepovedené modely, které vynesli návštěvníci této prestižní události. Užijte si dnes ostřejší Módní alarm s návrhářkou Annou Tejklovou.

Nejstrašlivější model všech dob: Pozor, při delším pohledu hrozí migréna

Málokdy jsem na hodnocené lidi „zlá“ a snažím se najít na vzhledu vždy něco hezkého. Toto ale považuji za asi nejohavnější model, jaký jsem kdy viděla. Herečka Carolina Dieckmann oblékla šaty v odstínech vyzvraceného buřtguláše s nepříjemným vzorem, který je ještě nepříjemněji asymetricky sešitý a na lidský mozek může tato kombinace působit podobně libě, jako šrábání nehty o tabuli. Kdo by ještě neměl dost, dorazí ho kombinace zlatých bot a stříbrné kabelky. A kdo měl sílu se dostat i k obličeji, čeká ho zde nápadný odrost na chemicky žlutých vlasech. Hrůza, hrůza a jdeme se podívat na něco hezkého.

Slunečný krásný model Connie Nielsen

Tato dáma naopak ví, jak se obléci, aby zářila. Žlutá je extrémně nápadná i náročná barva, nesnese se s bledou kůží, kterou pohltí. Herečka má ale krásnou opálenou pleť, na které žluté šaty perfektně vynikly. Skvělá volba byla i zářivě červená rtěnka. Sčesané vlasy daly vyniknout symetrické tváři. Doplňky s detaily sluníček se k šatům hodí, stejně jako otevřené sandálky na podpatku.

Když žlutá nezáří a nositelce škodí

Zde máme naopak ukázku, jak vypadají žluté šaty ve špatném odstínu i střihu a naprosto se nehodící ke své nositelce. Dáma působí mdle a unaveně, přestože je velmi kontrastní a výrazný typ. Oblékla si ale z hlediska barev to nejhorší, co mohla. Představte si, jak výborně by vypadala třeba v sytě červených šatech. Co se týče střihu šatů, který bych pracovně nazvala „dva měsíce v léčebně“, i ten by slušel málokomu.

Muži jsou elegantní a dámy si odskočily od stánku s párky?

Na této fotce vidíme dva elegantní, důstojně a vhodně oblečené pány a dvě ženy, které bych slovy naší legendární věštkyně Jolandy ohodnotila jejím slavným výrokem „velký špatný“. Paní na pravoboku podtrhla válcovitý tvar svých nohou světlými lesklými punčochami a neslušivými staromódními lodičkami. Tvar válce podtrhly i flitrované(!) červené minišaty bez výstřihu a s dlouhými rukávy, které zmohutnily, co se dalo. Tento model je přehlídka všeho, jak si vizuálně uškodit. Paní ale vypadá alespoň šťastně, což je sympatické. Dáma na levoboku na mne působí jako družinářka ze školky, která si pro potěšení dětí na sebe navěsila jejich výtvory a doplnila bačkůrkami ze skříňky s muchomůrkou.

Splácávací páskou ňadra nevykouzlíte

Herečka Jeanne Goursaud by, myslím, byla přitažlivější v nějakých hezkých šatech s vhodnou podprsenkou, která by jí pomohla k pěknému a přitažlivému tvaru prsou. Splácávací páska jim ale rozhodně nepomohla. Přestože je herečka štíhlá, takto řešený „top“ opticky celou siluetu zmohutňuje a zvýrazňuje široký, leč ne objemný hrudník. Celek postrádá jakoukoliv eleganci či ženskost.

Ali Krieger s našitou postavou přesýpacích hodin

Chápu záměr, ale když postava přesýpacích hodin není, nevytvoříte ji nášivkou na šatech. Tento model by extrémně slušel ženě s útlým pasem, širšími kulatými boky a s velkým poprsím, vše uvedené by výborně zdůraznil. Bohužel u herečky s velmi chlapeckou a rovnou sportovní postavou akorát zdůraznil její hranatost. Odhalená potetovaná ruka dojmu ženskosti a noblesy také nepomohla. Kdyby oblékla například ostře růžovou šifonovou splývavou róbu na jedno rameno s dlouhým vlajícím rukávem, který by potetovanou ruku skryl, mohla by vypadat úchvatně. Toto se ale nepovedlo.

Oranžový dobrý den, břicho ven

Indická herečka Ekta Kapoor zcela nepochopitelně oblékla něco, co maximálně zdůraznilo její nepřednosti. Tedy odhalené a vyvalené objemné břicho vytékající ze sukně – či to jsou snad široké kalhoty. Oranžová barva působí zneklidňujícím dojmem a sluší málokomu.

Méně mašlí by udělalo více krásy

Jako poslední model si dáme tento docela roztomilý kousek, je zde ale přemašlováno. Kdyby dáma odpárala 3 mašle a nechala jen jednu v dekoltu, bude to hezké devadesátkové osvěžení a celkem stylový barbíní vzhled.

Kdo je Anna Tejklová?

Podívejte se také na rozhovor s Annou Tejklovou o módě:

Sdílejte článek
Štítky móda styl vzhled oděv Cena Emmy Anna Tejklová Módní alarm

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 5. 2024

Vypadáte dobře a cítíte se skvěle, Berani. Teď jen kdyby vaše domácí prostředí odráželo to, kým jste. Když se rozhlédnete kolem sebe, možná si uvědomíte, že není tak elegantní, jak by mohlo být. Dnes to můžete začít měnit. Začněte od základů – ukliďte a odstraňte nepořádek. Jakmile zmizí všechny cizí předměty, můžete se začít zabývat závažnějšími změnami.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.