Životní styl

5. září 2022 05:00

Komerční sdělení

Nejprve se sama potýkala s vážnou nemocí, nyní podporuje ženy s podobným osudem

Lucie Levá je krásná a mladá talentovaná fotografka z Prahy, která žila stejný život jako všichni ostatní. Jednoho dne se jí však život obrátil vzhůru nohama kvůli děsivé diagnóze – rakovině tlustého střeva s metastázemi na játrech. Na sociálních sítích sdílí svůj boj s nemocí i každodenní život kreativní fotografky a pozitivní influencerky, která miluje život. A protože se snaží podporovat ženy, kterým do života vstoupila vážná nemoc, stala se již podruhé podporovatelkou kampaně Pantene Silná a krásná.

Od občasných bolestí břicha ke stanovení diagnózy

Lucie nejprve téměř rok trpěla občasnými bolestmi břicha, ale bohužel žádné vyšetření tehdy nic neukázalo. Počátkem roku 2020 již Lucii trápily velké bolesti, kvůli kterým ji přítel musel odvézt na pohotovost. „Tam už výsledky krve a sono poukázaly na to, že se na játrech a ve střevě vyskytují ložiska. Trvalo ale ještě dva měsíce, než byla diagnóza stanovena. A to zejména proto, že v mém věku je tento typ rakoviny vzácný a nikdo to nepředpokládal,“ dodává Lucie. Ačkoliv musela zpočátku lékaře sama urgovat kvůli jejich pomalejšímu tempu, jakmile byla diagnóza stanovena, probíhala léčba opravdu rychle a jak sama dodává, profesionalita a přístup celého personálu byl neuvěřitelný. „Jsem moc vděčná, že i při takové pokročilé fázi nemoci dokáže medicína situaci vyřešit,“ doplňuje Lucie.

Jizvy se ukázat nebojím – je důležité, aby lidé věděli o rakovině u mladých lidí a začali mít rádi sami sebe

Lucie na svém instagramovém účtu otevřeně hovoří o své nemoci i zjizveném břiše. Úplně nejhorší pro ni však nebylo sdílení fotografií zjizveného břicha, ale oznámení samotné diagnózy. „Bála jsem se reakce lidí, toho, že mě budou litovat a také jsem nestála o příběhy spojené s rakovinou, které nekončily dobře,“ upřesňuje Lucie.  Jizvy, které pokrývají značnou část jejího břicha, prý přijala dobře a nemá s nimi žádný problém – naopak je má ráda: „Mnohem horší to bylo s vyrážkou během biologické léčby, kterou jsem měla skoro celý rok,“ dodává.

Jako většina dívek, měla i Lucie v minulosti pochybnosti sama o sobě. „Po tom, co jsem prožila, už tyhle věci tolik neprožívám. Jsou opravdu důležitější věci v životě a to, kolik máte kilo nebo jaké značky máte svetr, k tomu nepatří. Myslím, že otázka sebepřijetí je téma celého života, v průběhu života se nám mění tělo neustále a člověk se musí naučit takový nadhled, aby to přijímal tak, jak věci přichází,“ dodává Lucie, která v současnosti vede na svých sociálních sítích muže i ženy k sebelásce a sebepřijetí.

Ztráta vlasů jako jeden ze strašáků během léčby rakoviny

Mnoho žen přijde v průběhu boje s vážnou nemocí i o své vlasy a některé z nich to velmi špatně snáší a potýkají se například s úzkostmi nebo pocity ošklivosti. Ačkoliv Lucii vlasy během léčby úplně nevypadaly, nesnášela koupání, protože během něj jí pokaždé vypadávalo více vlasů než obvykle. „Ty chuchvalce vlasů, co jsem poté ve vaně našla, mě děsily. Necítit se ve svém těle komfortně je opravdu velice nepříjemné,“ dodává otevřeně Lucie.

Je důležité se cítit co nejvíce dobře – proto i letos podporuji Pantene Silná a krásná

Na otázku, proč se rozhodla již podruhé podpořit projekt Pantene Silná a krásná, který běží v drogeriích Teta až do 26. září, kdy z každého zakoupeného produktu poputují 2 Kč na výrobu paruk pro nemocné ženy a dívky u nadace Daruj vlasy, odpovídá jednoznačně: „Je hrozně důležité cítit se co nejvíc zdravě a dobře a vzhledem k tomu, že vím, co obnáší onkologické onemocnění, tak si uvědomuji význam této podpory pro ženy a dívky. Sama jsem vlasy nikdy zcela neztratila, ale i jen ta možnost, že by se to mohlo stát, byla nepříjemná a frustrující. Je důležité aby Vás ta nemoc psychicky neovládla. A věřím, že paruka, se kterou vyjdete třeba ven, opravdu hodně pomůže.“

Ženám, které nyní zjistily, že trpí vážnou nemocí a procházejí si šokem ze sdělení diagnózy, by Lucie ráda vzkázala: „Vím, že to je to ta nejhorší noční můra, svět se vám naprosto otočí naruby. Je proto důležité pořád věřit a začít se opravdu zaměřovat jen sám na sebe. Také neztrácet naději a bojovat, nic jiného stejně člověku nezbývá. Stále jsem si opakovala, že je vlastně štěstí, že žiji v této době a medicína je tak vyspělá, že nám může pomoci.“

Pomozte onkologicky nemocným ženám díky projektu Pantene Silná a krásná. Společně zvládneme víc!

Značka Pantene již popáté letos spustila projekt Silná a krásná, jehož cílem je podpořit onkologicky nemocné ženy a dívky. Za každý výrobek této značky zakoupený v drogerii Teta, ať už se jedná o šampon, kondicionér, masku, lak, pěnu nebo pečující olejíček, věnuje společnost Procter & Gamble, pod kterou značka spadá, 2 Kč na výrobu paruk pro onkologicky nemocné ženy, které si o ně zažádají u nadačního fondu Daruj vlasy.

Díky předchozím ročníkům dostalo svoji paruku už několik desítek žen a některé z nich už po vyléčení dokonce svou paruku poslaly dále, aby zvýšily sebevědomí další nemocné žadatelce. Letošní ročník potrvá v drogeriích Teta až do 26. září. Podpořte ho letos i vy!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.